Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

20 nov. 2011

Stop het zwemmen met dolfijnen

Stop het zwemmen met dolfijnen, stop deze dierenmarteling

Zwemmen met dolfijnen door volwassenen als recreatie, maar ook met gehandicapte kinderen zoals bijvoorbeeld de stichting Nicolette verzorgt, lijkt een nobel doel, maar is het niet helaas.

Los van het gegeven dat het alleen voor de rijken is weggelegd of men kinderen met een beperking met dolfijnen kan laten zwemmen, of het kan alleen met heel veel sponsoring, komt er nog iets heel anders bij kijken.

De  documentaire over dolfijnen. Titel The cove. laat zien hoe dolfijnen illegaal worden gevangen, gedood en gegeten worden en een deel van de vissen wordt gebruikt om te temmen, te trainen en gebruikt voor het zwemmen met dolfijnen. Ook de training van de dolfijnen en het in gevangenschap opsluiten is helaas triest te noemen en is pure dierenmishandeling en marteling. Dit is een barbaarse wijze van omgaan met de natuur en deze intelligente mooie vis, een zoogdier nog wel. Dierenmishandeling is strafbaar.

Organisaties die kinderen met dolfijnen laten zwemmen zouden hun beleid moeten heroverwegen.  Helaas, maar deze dierenmarteling kunnen we natuurlijk niet tolereren.
Natuurlijk ga ik hier niet over, misschien wel de nieuwe animal cops in Nederland, maar vind het wel belangrijk dat bij keuzes van eventuele doelen alle voor- en nadelen worden afgewogen voordat een keuze wordt gemaakt.
Voor de niet bewezen blijvende voordelen van het contact met dolfijnen, kan misschien gemakkelijk worden overgestapt op spelen met konijnen of marmotten of zelfs een pony. Hier zou men eens serieus naar moeten kijken. Extra voordeel is dat het dan voor een heel grote groep haalbaar en betaalbaar wordt en ook thuis kan worden ingezet.
Kijk voor The Cove op:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.