Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland. Een opinie, een essay, een verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, bomen, de tuin e.d. Keuzes maken, stelling nemen, bewustwording en verantwoording. Satire en/of humor kan een rol spelen.

woensdag, mei 16, 2012

Sluipmoordenaar actief in Westland

Sluipmoordenaar actief in Westland

Op dit moment is een sluipmoordenaar actief in De gemeente Westland. Onkruid wordt bestreden met een gevaarlijk middel. Gemeente, bedrijven en veel particulieren gebruiken daarvoor Roundup. Dat z.g. milieuvriendelijke middel is gevaarlijk voor plant, mens en dier. Het is een systemisch middel dat alle groen waar het op komt dood. Ook via de wortels kunnen planten dood gaan.


Voor de goede gezondheid van het milieu, het grondwater en de grond waarin de bomen, struiken en planten groeien is het belangrijk dat we geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken. Uiteindelijk wordt het milieu onherstelbaar beschadigd en is het ook voor de mens catastrofaal. Het gevaarlijk onkruidbestrijdingsmiddel Glyfosaat ofwel Roundup moet verboden worden. Het is een herbicide (organische fosforverbinding) die als niet-selectief systemisch totaalherbicide wordt gebruikt. Alle gezonde planten en bomen worden aangetast, wat zelfs tot de dood van een boom kan leiden.

Glyfosaat of Roundup wordt onder diverse merknamen verkocht. De werkzame stof glyfosaat blokkeert de vorming van enzymen, wat onmisbare bouwstenen van de plant zijn. Een deel van de Glyfosaat bindt zich aan bodemdeeltjes en breekt niet meer goed af (net als DDT destijds). Omdat Glyfosaat al langdurig in voedselproductie wordt gebruikt en ook mensen hoge doses binnen krijgen zijn in de toekomst grote problemen te verwachten. Het bodemwater raakt verzadigd. Kikkers gaan er aan dood en vissen lopen immuunschade op. Het middel is ook een groot toxicologisch risico voor algen. Glyfosaat geeft volgens onderzoek verhoogde risico’s voor lymfklierkanker, miskramen, oogproblemen, diaree, ADHD etc. Zeer gevaarlijk dus ook voor de mens!

Genetisch gemanipuleerd voedsel wordt wereldwijd met Glyfosaat bespoten.
Er is een snelle toename van resistentie tegen Glyfosaat waardoor er alleen maar meer wordt gespoten, dat is een catastrofale ontwikkeling.

Een directe stop het gebruik van Glyfosaat (Roundup) en een verbod van levensbelang voor onze eigen gezondheid.

Laat ieder zijn verantwoording nemen en direct stoppen met het gebruik van dit catastrofale middel. Mensen die zeggen, het is nog toegelaten, zijn onverantwoord bezig als ze het toch gebruiken. Gemeente Westland die zegt duurzaam te willen zijn moet het goede voorbeeld geven.

Nog wat achtergrondinfo




Westland

Westland
Mijn tuin.