Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

2 mrt. 2017

Rampspoed over Westland; door Maarten van der Schaft

Op Woensdag 1 maart viel het boeiende krantje Westland Toen in de bus. En daar las ik het volgende trieste artikel over mijn geboortestreek het Westland geschreven door Maarten van der SchaftHet trieste er aan is dat alles waar is en dat maakt het zo triest. Nog triester is dat al die zogenaamde wijzen van Westland, onze voormalige burgemeesters en raadsleden van de, toen nog, dorpen en nu een grote gemeente Westland, het gewoon lieten en laten, gebeuren. Is het een blinde drang naar macht en hebzucht? Het gaat al vele jaren zo. En politici die oprecht bezig zijn worden vaak door de anderen genegeerd, of zijn te zwak om iets te betekenen. Och, het zijn natuurlijk op zich allemaal aardige mensen, waar je best een bakkie mee kan doen!

Altijd gaat die industrialisering en urbanisering van Westland onder de noemer van vooruitgang, wat dat ook moge zijn. Ook nu nog wordt die dooddoener gebruikt om Westland dat al voor 90 % is vol gebouwd, verhard en van asfalt voorzien, verder te verkloten. Ja, Maarten heeft gelijk, Westland is een groot lelijk industrieterrein, en al jaren  kampioen lelijkste gemeente, al zullen de machtigen dat keihard ontkennen. Maar u kent het wel van die apen...

Westland is retekaal met maar ca. 3.2 boom en 25 vierkante meter openbaar groen per inwoner. En dat is nog vooral in slechte staat. Per inwoner is er maar effectief 6.5 vierkante meter recreatiegroen binnen redelijke afstand beschikbaar. En dan is ook nog eens de luchtkwaliteit erg ongezond. Natuurlijk ligt Westland in een van de drukste economische plekjes van de wereld met de havens van Rotterdam om de hoek. Maar... Westland heeft nu nog wel een mooi strand, al wil men dat ook verkloten door steeds meer te bouwen op het strand en langs de kust.

Maar een verstandige burgemeester, college en raad laten toch niet ontelbaar veel mensen ziek worden en mogelijk zelfs eerder dood gaan. Hun beleid leidt daar blijkbaar wel toe.
Erger is, ze geven er blijkbaar geen ruk om, ze zijn in hun eigen theatertje, vooral met zichzelf bezig en niet met het volk, nou ja, in ieder geval niet met het gewone volk dan. En ja, soms doen ze echt ook wel eens iets goeds, gelukkig maar.
Westland heeft een zeer laag opgeleide bevolking, 13 % laaggeletterden, 40 % echtscheidingen, een overvol wegenstelsel zonder enige eisen aan schone motoren, fietspaden zijn afwezig of te smal en overvol. Als fietser wordt je daar rijdend vergiftigd door de uitlaatgassen.

Nee, zij niet, maar wij, mensen met COPD, longproblemen, astma, allergie en zo voort, wel.
Stel je het artikel in dit daglicht, ja, dan is het een heel triest artikel, maar wel een keiharde boodschap.
Helaas wil bijna niemand die boodschap horen. Of je moet een ziek kind hebben, of zelf hiervoor genoemde ziekten hebben of oud zijn en ook nog eerder dood moet van de politiek. Nou  ja, dood gaat omdat we hier gewoon in smerige lucht leven.

Goedemorgen, nou ja, sinds ik sinds medio 2009 actief mij met de Westlandse politiek bezig hou, (nu niet meer hoor) raak ik steeds meer geschokt en vraag mij echt af waarvoor de meeste raadsleden eigenlijk in de politiek zitten.
Gelukkig zijn er in 2018 weer gemeenteraadsverkiezingen, de eerste cadeautjes zijn al aan het volk uitgedeeld, wel betaald van voor zorg bestemd geld, en/of een sigaar uit eigen doos, maar zo werkt het nu eenmaal. Let op komende maanden wordt het echt Sinterklaasfeest.

Lees het artikel zelf in Westland Toen, In het Westland gratis verkrijgbaar op meerdere plekken.

of digitaal http://www.westlandtoen.nl/    Helaas pas over enige tijd, maar ja...

U kunt onderstaande artikel het beste downloaden en dan lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.