Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

20 feb. 2017

Geen openluchttheater in Westland

Diepe droefenis maakt zich van ons meester nu alweer een sociaal-cultureel initiatief in Westland om zeep is geholpen.
De politiek en de gemeente denken alleen maar aan wegen, bedrijventerreinen en kassen. Een goede gezonde leefomgeving, culturele kwaliteit, ruimtelijke kwaliteit, vergroening, het speelt hier nauwelijks een rol.


Zo is nu ook het geweldig mooie initiatief voor een openluchttheater om zeep geholpen. Juist nu het ook een prominente plek heeft in het plan van het burgerinitiatief LeefbosWestland. Ook zo een initiatief dat met argusogen door de meeste politieke partijen niet wordt omarmd. Op 21 februari is het daarvoor waarschijnlijk ook bijltjesdag, als je het idiote voorstel van de raad tenminste leest.


Wie wil er straks nog in Westland wonen? De kaalste, lelijkste en ongezondste gemeente van Nederland!
Vandaag is in vele opzichten een droevige dag voor iedereen die Westland een mooie toekomst wenst.
Er zal echt een andere wind moeten gaan waaien met een gemeente en raad die nu eens naar het volk gaan luisteren en die inzetten op echte levenswaarden.

Het enige dat ik kan doen is hier mijn verontwaardiging uitspreken naar onze leiders in Westland, die toch echt niet Wijs zijn...

Hieronder het Persbericht van de stichting
Stichting Openluchttheater Westland wordt opgeheven
Stichting Openluchttheater  Westland stopt ermee.  De plannen die gestart zijn in 2004 liggen al enige tijd stil. Er is voor een openluchttheater in gemeente Westland geen beleidsmatige, politieke en financiële steun bij burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. De Stichting, opgericht door Ben Klumpers en Frank van Veen, heeft de plannen niet als urgentie op de agenda van gemeente Westland kunnen krijgen.
Na 2003, toen de stichting haar plannen voor een amfi openluchttheater bij de  gemeente gepresenteerd had, was er veel belangstelling. Helaas, en mogelijk door de crisisjaren, is deze belangstelling afgenomen. Daarnaast heeft de stichting in de afgelopen jaren zich terdege ingezet voor kunst en cultuur in gemeente Westland. Er is aan diverse promotionele evenementen meegedaan, zoals deelname aan Varend Corso, Hendrik van Naaldwijk Festival en de Halloween cruise. Verder is de stichting initiatiefnemer van de uitmarkt Podium Westland welke zij 8 jaar heeft voorgezeten.
Helaas is er in het Westland geen draagvlak voor een openluchttheater. Stichting Openluchttheater Westland verwijst de inwoners van gemeente  Westland door naar Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag, Openluchttheater Caprera in Bloemendaal of een van de andere openluchttheaters in Nederland www.openluchttheaters.nl/site/theaters/.
Andere culturele activiteiten zullen verder gaan bij de Cultuurverbinders (www.cultuurverbinders.nl) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.