Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

30 dec. 2016

Van der Tak blogt in Rien zijn territorium, als dat maar goed gaat!

Onze eminente en doorgaans scherp gepende Westlandse journalist Rien van den Anker gaf op zijn blog ineens alle ruimte aan de burgemeester om zijn zegje te doen. Is dat een voorbode voor meer?  Deze eerste keer ging het over het feit dat Van der Tak Poetin wil gaan vragen de sancties op te heffen... Lees het zelf.


http://www.rienvandenanker.nl/columns/wat-de-westlandse-burgemeester-met-poetin-moet/

De Westlandse burgemeester ineens als blogger... wie had dat ooit gedacht.
Normaliter schrijven hoge politici en bestuurders zoals burgemeesters zelden hun eigen teksten. Dat roept dan ook de vraag op; is van der Tak een begenadigd schrijver of niet?
Niet dat dat er toe doet, want onze burgemeester heeft een batterij geschoolde PR-medewerksters die (bijna) alle teksten voor hem schrijven. Dus...

Het is wel ludiek dat onze burgervader uit het, in zijn denken, machtige Westland, (dat in zijn idee de wereld gaat redden met Westlands voedsel) Poetin gaat vertellen dat Westland ten onder gaat aan de sancties en of hij in ons belang, en een beetje in het belang van die lege Russische supermarkten, die sancties op onze bloemen en groenten wil opheffen. Zou onze eigen megasupermarkttycoon ook in Rusland al filialen hebben, het zou mij niet verbazen? En anders plaveit van der Tak wel het pad daartoe, Westlanders staan voor niets en helpen elkaar waar ze kunnen!

Intussen blijkt dat onze andere vriend, u weet wel, die bizarre Amerikaan Trump als president de sancties al snel wil opheffen.
Van der Tak moet dus opschieten wil hij niet te laat zijn om ons te kunnen vertellen dat niet Trump, maar hij, onze eigen van der Tak, de sancties zal laten stoppen. Dat zou de Takkiaanse plannen ernstig verstoren.

Volgens mij lacht de beste man zich een deuk om alle ophef. Ik denk zelf dat het een vroege
1 aprilgrap is... Of wil hij  na een jaar vol zinloze ruzie in de gemeenteraad en wie weet ook achter de schermen, het volk laten zien dat hij toch wel een echte leider is? Dan maar gelijk op wereldniveau!
Hij zal daarbij vast ook aan de CDA-slogan gedacht hebben ''Rusland kan best wat meer Westland gebruiken" (vrij vertaald...)
Ja, ja, we zitten ook al volop in verkiezingstijd, landelijk over 3 maanden en over 15 maanden in Westland.
Is het een CDA-stuntje of nog een keer poetsen van het eigen ego, of toch een grap?

Dan doemt nog de vraag op of Rien zijn blog na deze eerste keer ook werkelijk, zoals zijn plan is, voor anderen, als een soort forum, open gaat stellen, denk aan: raadsleden, ondernemers, wildschrijvers, omdenkers, kromdenkers, goeroe's...
We zullen zien, de kans dat dit leidt tot een kakofonie aan grotesk Westlands manipulerend gereutel is vrijwel zeker. Vooral de reacties van de ameuben en hersenlozen zullen de lachspieren laten bulderen.

Ik verheug mij er wel op, want toen zijn scherpe columns in Het Hele Westland werden verbannen (onder druk van de machtigen uit Westland) waren wij al blij met Rien zijn eigen geblog.
Wie weet wordt 2017 een echt leuk politiek jaar?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.