Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

5 nov. 2016

Staelduinsebos en parkeren!Op een mooie dag en dan vooral in het weekend kan het bij de hoofdingang van het Staelduinse bos in 's-Gravenzande flink druk zijn met auto's. Uitbreiden van parkeerruimte lijkt nodig, maar zoals gezegd, alleen bij heel mooi weer is er te weinig plek, maar wat dan?


Het zijn denk ik bijna alleen Westlanders en vrienden van het bos, die naar het bos komen. Verbazingwekkend is waarom niet meer mensen met de fiets komen, dat is ook goede beweging en duurzamer dan met de auto. Een goede fietsparkeerplek is wel nodig, want dat is nu wel heel klein.

Nu willen sommige politici dat op het weiland naast de parkeerplaats uitbreiding komt. Dat is geen goed idee.
Het hele bos plus het weiland naast de huidige parkeerplek horen bij elkaar en vallen onder Natura-2000. Het hele bos is ook nog eens beschermd. 

Gemeente en politiek, zoek naar goede oplossingen en ga niet gelijk weer natuur vernielen, dat is zo Westlands en zo dom!


Ik zie liever dat de gemeente kijkt of het leegstaande tuincentrum Staelduinsebos, dat aan de zijkant van het bos ligt kan worden  aangeschaft (door de beheerder Zuid Hollands Landschap) voor parkeerplek, dan hoeft er geen uniek nat weiland dat deel van dit aardkundig monument is, worden vernield. En met wat goede wil is er aan de andere kant ook nog wel wat ruimte te maken. Tast in ieder geval niet het unieke bos en het weiland aan.
 
Het wordt ook wel eens tijd dat politici zich eerst eens verdiepen in de materie en stoppen met die halfbakken vragenwedstrijd voor eigen politiek gewin. Niet weten wie het bos in beheer heeft en wat de status van het weiland naast de parkeerplek is, is schandelijk en dom voor een Westlandse politicus. Hier gaat het om zelfs Europees belangrijk groen, dat ook nog eens een bewogen geschiedenis heeft. Ken uw wortels...
Wist u dat slechts een paar % van Westland maar groen is. 90 % is al vol gebouwd. Ik zeg daarom stop met die ecocide en ga eindelijk eens wat terug geven aan de natuur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.