Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

2 sep. 2015

Het Monster van de Lier herrijst!

Het monster van De Lier ligt klaar.
In 2014 is de windmolen van De Lier, die bij Westerlee staat afgebroken, dit ondanks dat hij  nog niet eens 10 jr. oud was en nog vele jaren mee had gekund. De gemeente Westland heeft de eigenaar toestemming gegeven af te breken en nieuw te bouwen, wat een onbegrijpelijk besluit mag heten.
De afbraak van de molen vond alleen plaats omdat indien er volgens een overheidsregeling een nieuwe werd gebouwd de eigenaar weer vele jaren subsidie op de geproduceerde stroom zou krijgen.
Na maanden werk ligt de nieuwe molen klaar om te worden opgebouwd. Dat had al moeten gebeuren, maar de bouwploeg was er nog niet en de bouwmaterialen ook niet. Wel lagen er enorme onderdelen van de windmolen klaar. 
De kranen staan klaar.
Morgen 3 september zou het dan moeten gaan gebeuren. De kranen staan klaar en megatransport heeft allerlei grote onderdelen aangevoerd.
De kop van de molen op diepladers.

De nieuwe molen zal niet veel meer stroom produceren dan de molen die hier stond, het is alleen een subsidieverhaal en daar mag je gerust ''helaas'' aan toevoegen want windmolens worden volgens sommigen gebouwd omdat het duurzaam is. Maar hoe duurzaam is het om een nog prima molen af te breken voor een nieuwe en dat alleen voor de subsidie.
Ik geloof niet in het fabeltje dat windmolens het energieprobleem oplossen. Het is wel zeer profijtelijk voor de eigenaren van die molens. De burgers betalen enorm veel extra belasting op energie voor alle subsidie.
Van dichtbij zijn het enorme monsters.
Feit is dat de eigenaar er veel beter van wordt, maar het milieu er niets mee opschiet. Nog onverlet alle andere nadelen van windmolens en de constatering dat Westland zo vol is dat er echt geen gezonde plek voor te vinden is. 
De  molen in de Lier wordt dus vooral een monstrueus overlastmonster. Hij staat trouwens vlak voor een aantal bedrijfspanden, je zal er maar in moeten werken met die herrie en slagschaduw.
En voor de belastingbetalende burger moet het onbegrijpelijke van het onbegrijpelijke besluit van het College van Westland om dit toe te staan echt onbegrijpbaar zijn. En als het aan bedrijven, het College en de coalitie ligt, met name CDA en PW dan komen er nog veel meer van die monsters.
Het monster van De Lier zal dus spoedig als een fenix herrijzen! Misschien morgen al.

Onder het zoekwoord ''windmolen'' vind u meer artikelen over windmolens in deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.