Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

3 mrt. 2015

Info avond moestuinen in Westland 16 maart

Beste mensen, belangstellenden voor een ecologische volkstuin in Westland.

Hierbij de stand van zaken VOLKSTUIN-NIEUWS NR 11  – 25 februari 2015
Het is dan zover dat we een ieder die graag iets wil doen met moestuinieren, gezonde voeding e.d. nodigen wij uit voor een informatieve bijeenkomst op 16 maart te houden in Naaldwijk.

Wij verzoeken u vooraf per mail aan te melden. Dat is nodig om ruimte, koffie etc. in te kunnen schatten.  info@westland.groei.nl
U kunt ook andere belangstellenden aanmelden, ieder die het moestuinieren een warm hart toe draagt is welkom.
Na alle andere gemeenten wordt het hoog tijd dat ook in Westland de bakermat van gezonde groenten en fruit, de mogelijkheid tot moestuinieren tot stand komt.
Dat kan alleen als we dat samen willen en gaan doen.
Tot 16 maart    Aad van Uffelen
Details van het persbericht:

Persbericht:  25 februari 2015

Groei en Bloei Westland
Vitis Welzijn
Aad van Uffelen

Informatieavond over Moestuinieren in Westland
Op maandagavond 16 maart is er een informatieavond voor alle Westlanders, scholen en organisaties die belangstelling hebben om te gaan moestuinieren. Wij werken al enkele jaren aan een plan en is er overleg met de gemeente en derden. Nu komt het er op aan dat mensen concreet ja zeggen en dat grond wordt verworven. Er moeten mensen opstaan die het project gaan dragen. 
Wij willen ook bestuurskracht vormen en tuincommissies samenstellen zodat projecten goed worden georganiseerd. Samen bekijken we hoe we dat gaan doen.
Wij streven er naar dat mensen een individuele moestuin kunnen verkrijgen, maar ook naar sociale projecten voor schoolkinderen, voor mensen met een zorgvraag, ouderen, voor de voedselbank telen, Permacultuur en dergelijke.
 
Samenwerking en de kracht van de sociale leefomgeving is onze drijfveer bij deze vorm van moestuinieren, maar mooi is ook dat kinderen leren wat gezond voedsel is, hoe dat groeit en hoe je er smakelijk eten van kunt maken. 
In deze tijd van kant-en-klaar voedsel vol met ongezonde toevoegingen, waarbij gezond koken een uitzondering is en kennis van voedsel bijna is verdwenen biedt dit project unieke kansen op een gezond en blij leven.

Deze avond wordt georganiseerd door Groei en Bloei Westland en Aad van Uffelen als bedenker van dit plan voor Biologisch Moestuinieren. Vitis Welzijn ondersteunt dit project en is gastheer voor deze avond.

De informatieavond vindt plaats op maandagavond 16 maart. Aanvang 20.00 uur (inloop om 19.30 uur:
vooraf aanmelden via de mail: info@westland.groei.nl
Adres van de bijeenkomst: Wijkcentrum Vitis Welzijn Hooge Hasta
Hastastraat 5 - 2672HC Naaldwijk (Wijk Hoogeland)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.