Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

14 jan. 2015

Wiet (Cannabis) in Westland, ben je gek zeg!Even samengevat het Wiet-gepriet-praat!

Aad van Uffelen     januari 2015

Beste mensen, Even een openbaring... Ik ben tegen elke vorm van drugs, logisch! Zo staat ook de gemeente Westland er blijkbaar in.

Edoch is het een heel vreemde redenatie want als alleen wiet wordt verboden te telen in Westland, maar het wel verhandelbaar is, legaal, krijg ik een vreemd gevoel.

Bekend is dat wiet een onschadelijk product is als je het in rede gebruikt. Vergelijk het met 1 a 2 glazen wijn per dag, dat kan ook geen kwaad. Maar drink je 5 of 6 glazen alcohol per dag dan doet het veel schade aan jezelf en aan je omgeving. Alcoholmisbruik en roken is een heel veel groter probleem dan wiet. Het veroorzaakt zelfs kanker en dat doet wiet niet.

En wat te denken van de honderduizenden die zijn verslaafd aan roken, pijnstillers, maagtabletten, slaapmiddelen enzovoort... Heel slecht voor je gezondheid en vaak dodelijk.
In voeding zit zeer ongezond en te veel suiker, foute vetten, kleurstoffen en allerlei E-middelen. Te griezelig voor woorden.

En, gelukkig eet ik het niet als vegetarier, maar in vlees zitten allerlei foute stoffen, groeihormonen, antibiotica enz. Brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Zo zijn er veel producten waar je ziek van wordt of voortijdig dood gaat.

Dan komt wiet er genadig af en is vooral in de koppen van mensen die er weinig van weten een gevaarlijke drug. Zelfs is het al duizenden jaren een gekend medicijn tegen bepaalde ziekten zoals een zeldzame oogziekte en helpt het bij kanker, bevordert dan de eetlust.

Mijn zoon is ooit op Medicinale Marihuana afgestudeerd, ik mocht jarenlang intense discussies met hem voeren en was het niet altijd met hem eens. Ik kijk er daardoor wel genuanceerder naar.

Ja, natuurlijk moet op elke voor de mens schadelijke stof, werkwijze of activiteit een verbod worden gelegd, of laten we beginnen met een flinke extra belasting er op... Dan worden de crisis, obesitas, de stijgende ziektekosten etc ook gelijk bestreden. en... mensen blijven toch zoeken naar geestverruimende middelen...

Echter alleen al wonen in Westland betekent dagelijks in een van de 3 meest luchtvervuilde gebieden van de wereld wonen. Co2, NOx, fijnstof etc ademen we in te grote hoeveelheden in. Niemand die daar een verbod op legt, ergo we gaan gewoon door met de lucht nog meer te vervuilen, zie Maasvlakte 2 en de toenemende industrie, kolencentrales, westlandse bedrijventerreinen etc.

En... in Westland rijden dagelijks meer dan 11.000 vuile vrachtwagens en... ons gemeentebestuur doet niets aan eisen er aan stellen, schone uitlaatgassen is hier geen optie. Er moet worden verdiend, zelfs over de lijken van kinderen met COPD.
Maar, de lucht lijkt zo mooi blauw toch, die is toch niet ziekmakend!

Deze droeve story kan ik nog een heel tijdje verder invullen, maar stop hier maar. Ik wordt er zelf droevig van.
Tja, een motie tegen legaal telen van wiet in Westland is natuurlijk prima vanuit een bepaalde optiek, maar als ik mocht kiezen nam ik dan ook maatregelen tegen alle andere foute zaken. Dat doen we niet en daarom vind ik tegen gelegaliseerd wiet kweken zijn niet verstandig. Dat zou anders zijn als het ook zou worden verboden, maar dat is niet zo.

Is men soms bang dat men in de wereld Greenport Westland als een criminele bende gaat zien?
Laat de wiet dus maar in handen van de misdaad, dat is misschien beter. Dan houden we nog een doelgroep aan het werk, boevenvangers, gevangenisbewaarders etc.

Amerika legaliseert
Boeiend is dat in 2013 het meest fanatieke anti drugsland massaal aan het legaliseren is… In 17 staten van de USA is wiet al legaal en men verwacht snel in de meeste staten………………!

Hoeveel mensen overlijden er door alcohol, tabak en andere drugs?
 

In 2009 overleden in totaal 23.996 mensen door alcohol, tabak en drugs.

23.656 mensen stierven door gebruik van drugs die wettelijk toegestaan zijn (legale drugs).

330 mensen vonden de dood door drugs die wettelijk verboden zijn (de illegale drugs).

98,7% van het aantal doden door alcohol, tabak en drugs is dus toe te schrijven aan de legale middelen alcohol en tabak.

1,3% is toe te schrijven aan de illegale middelen zoals heroïne, cocaïne, XTC, amfetamine en GHB.

Lees hierna de cijfers van het aantal doden in 2009 als gevolg van:
• ziekten
• dodelijk aflopende overdosissen.Na deze info moet het duidelijk zijn dat gevaren, want daar gaat het toch om, niet liggen in Wiet (cannabis) en Paddo’s
Toch liggen deze op een absurde manier onder vuur. Zo zijn paddo’s volstrekt ongevaarlijk, ineens verboden nadat een halve zool van het talud sprong…

Nog gekker, drink ca. 5 liter water achter elkaar, of eet 10 eetlepels zout, ofwel van elk product waar je een overdosis van neemt is in principe dodelijk.
 
Ik heb ook dodelijke planten in mijn tuin staan en u wellicht ook.
Ook van te hard werken, van geluidoverlast (300 doden per jaar) junk food etc. ga je gewoon het hoekie om…
 
Dat zou dus allemaal verboden moeten worden als we naar risico’s kijken voor de gezondheid.
Dat doen we niet want we verdienen aan al die zaken 

Begrijp mij goed; de ideale maatschappij is er misschien wel een waar iedereen volmaakt en optimaal zich inzet voor de ander, niet te hard rijdt, niet belt onder het rijden, niet zuipt, niet naar de buurvrouw (man) kijkt J geen onnodige medicijnen neemt, geen plastic gras in zijn tuin legt, niet rookt, niet een ander op zijn bakkie timmert en noemt u maar op. Een utopie natuurlijk.
En… de mens gebruikt al hallucinerende middelen sinds hij op 2 benen liep. Wiet is de minst schadelijke!

En dan, ja dan gaan we over een onschuldig plantje, dat notabene een fantastisch medicijn is, heel schizofreen om in de (landelijke) (europese) en Nederlandse politiek.
Komt dat door onkunde, angst, onwetendheid, angst dat de eigen kinderen een wietje roken?
 
Ik ken ouders die kleine kinderen leren bier drinken en pa elke dag na het werk toch wel in bijzijn van de kids en paar flessen leeglurkt en zijn peuken opsteekt… dat is pas opvoeden 


Waar wordt Cannabis nog meer voor gebruikt? Teeltmogelijkheden dus volop aanwezig…….

Bepaalde soorten worden al jaren in Nederland geteeld… Hier wordt het o.a. voor gebruikt:
Hennep olie voor in de keuken
Bij bierproductie
Productie van alcoholvrije dranken
Vezels voor maken van kleding
bodembedekking voor dierenhokken
Vezels voor afdichten van schroefleidingen
Touw
Hennepolie wordt gebruikt in schoonheidsproducten voor de huid omdat het een droge olie is en daarom makkelijk in de huid dringt.
Hennepmeel wordt gebruikt bij de bereiding van deegproducten omdat het glutenvrij is, wat belangrijk is voor mensen die voor gluten allergisch
Medicijn sinds 2003 in Nederland via de apotheek en werkt tegen:
MS, glaucoom (oogziekte)  migraine en terminale patiënten.
Hennepzaadolie bevat 20% alfa-linoleenzuur en 60% linolzuur, essentiële vetzuren die nodig zijn omdat ons lichaam die niet zelf kunnen aanmaken. Ze hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte en dus op het risico op hart- en vaatziekten.

Nogmaals voor alle twijfelaars… ik ben tegen alle drugs

Maar het beleid daar snap ik geen jota van…

Feit is dat Cannabis een fantastische unieke plant is waar we trots op zouden moeten zijn, eigenlijk een soort magische wonderplant

Westland als grote drugsleverancier - Hydrangea als drugsplant

En hoe humoristisch.... Westland is zonder dat u het weet al een heel grote drugsleverancier, door de soorten planten die we hier telen. De hortensia bijvoorbeeld is een hippe sierheester. Het blad, maar ook jonge knoppen zijn te gebruiken op dezelfde manier als wiet. De Hortensia is daarom een populaire plant voor dieven.

H. Wychgel van het Trimbos-instituut voor verslavingszorg zegt dat roken van de hortensia een geestverruimend effect heeft.''
Knippen van jonge loten van de hortensia kost veel tijd. Andere manieren om aan drugs te komen zijn bijvoorbeeld in de herfts paddestoelen plukken, of nootmuskaat kopen in de supermarkt. ''In elk geval kan het wel heel giftig zijn.''

Prof.dr. Raoul Bino, die aan de Wageningense universiteit onderzoekt planten op stoffen die er in zitten. Hij zegt dat hortensia's cyanideverbindingen bevatten en dat kan dodelijk zijn. Meer dan eén joint kan al dodelijk zijn.''

Veel wetenschappelijk onderzoek is er nooit naar gedaan.
 

De Cherokee-indianen zouden de wortels van de struik gebruikten tegen nierstenen.
 

Thee kun je alleen maken van de jonge bladeren van de Japanse soort, Hydrangea serrata.
Risico: misselijkheid, overgeven, hyperventileren, incontinentie, onregelmatige hartslag, coma en zelfs de dood.

Gaan we nu ook de Hydrangea in Westland verbieden?

Bronnen:
Herbs2000.com'
The illustrated herbal encyclopedea'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.