Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

14 jan. 2015

Drugs in Westland, of toch niet?

Met grote belangstelling volg ik zijdelings het debat over wel of geen coffee shop in Westland.
Uniek is dat er breed in de Raad wordt gedacht dat in Westland men niet aan gebruik van geestverruimende stoffen doet zoals paddo, wiet etc.

Tijdens mijn loopbaan als leraar heb ik vele leerlingen hiermee bezig gezien en ook vandaag kunt u op elk schoolplein of op de bekende plekken in de dorpen zeer gemakkelijk aan deze stoffen komen. Geen wiet in Westland is dan ook  beslist een fabeltje en de gemeente en de Raad sluiten blijkbaar de ogen daar voor.
 
Verder lijkt mij dat het raar dat waar wiet zo door de Raad wordt bestreden terwijl het geen enkele dode als gevolg heeft terwijl roken en alcohol dit wel in grote getale doet.
Maar ja, alcohol is een algemeen geaccepteerde en zeer schadelijke drug en roken is weliswaar steeds minder wenselijk in bepaalde ruimten, maar wel geaccepteerd.
Beide drugs zijn zeer schadelijk en dodelijk.
 
Misschien dat Raadsleden zelf wel veelvuldig gebruik maken van drugs als alcohol en roken en niet van wiet, het zou zomaar kunnen.
En het mag hen toch bekend zijn dat ongelimiteerd zuipen en zelfs comazuipen in Westland tot een nationale hobby is verheven.
Dit terwijl het de hersens van jongeren onherstelbaar beschadigd. Maar och, een biertje moet kunnen!
 
Jaren geleden heb ik vele discussies gevoerd met mijn zoon die als eerste in NL is afgestudeerd met specialisatie Medicinale wiet. Dat was toen nog een moeizaam verhaal, nu ligt dat totaal anders.
Ik heb daardoor een vrij breed beeld gekregen over drugs in het algemeen en wiet in het bijzonder.
Ook wetend dat het voor bepaalde ziekten een super goed medicijn is.

Ik ben geen voorstander van welke drug dan ook, maar het is vreemd te zien dat de gemeente en de Raad de ene schadelijke drug wel goed keurt en de andere,  niet schadelijke niet.
Dat mag op zijn minst bizar worden genoemd.
 
Dit temeer daar de realiteit van alle dag er een is waar, wie dat wil volop aan alle soorten drugs kan komen, ook in Westland.
Geen coffee shop in Westland betekent niet dat Westlanders geen drugs en ook geen wiet gebruiken.
 
Wellicht dat deze en de volgende blog de Raad helpt om een objectief beeld te vormen over de gevaren van de diverse drugs. En dat hun besluitvorming daardoor de juiste zal zijn.
 
Op gevaar af dat de Gemeente en de Raad mijn informatie als Zeuren en Zeiken opvat (Quote van de burgemeester), dan moet dat maar, want zonder kritisch en objectief te zijn komen we nooit verder!
 
Lees ook de volgende blog met meer achtergrondinformatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.