Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

7 jan. 2015

Mega supermarkt Naaldwijk wordt waarschijnlijk een ramp!
Aan de Patijnenburg naast de Rentmeester komt een megasupermarkt.

De extra verkeerstoename per week is ca. 20.000 Nu al staan de Secr. Verhoeffweg en de Kruisbroekweg vaak vast. De gemeente weigert uitvoerbare maatregelen te nemen, zoals instellen van een milieuzone en geen doorgaand vrachtverkeer. 


De recent verbouwde Patijnenburg en omgeving moet op kosten van de belastingbetaler weer worden aangepast om duizenden auto’s naar een supermarkt te leiden.
1 ondernemer heeft, op Jumbo na, alle rechten in bezit voor de bouw van supermarkten in Naaldwijk, van echte concurrentie is dus geen sprake. 

Burgers zitten niet te wachten op overheersing van een enkel merk, wel op verscheidenheid en concurrentie, zoals biologische supermarkt Ekoplaza of de Plu of Lidl en liefst in de menselijke maat. 

Deskundigen zeggen al jaren dat er al te veel winkels en supermarkten zijn. De trend is kleiner en sfeervoller, waarom dan in Naaldwijk de 1 na grootste moloch van NL?

Overlast en herrie in het hart van Naaldwijk wordt mega door het vele laden en lossen, koelen en het extra verkeer van klanten. De Patijnenburg en omgeving wordt een dodelijk druk punt met nog meer luchtvervuiling, herrie, lichtoverlast etc.

Hema topman R. van Zetten herhaalde een jaar geleden al dat er te veel winkels in NL zijn, nog meer grote winkels brengt de lokale winkelier, maar ook concerns op de rand van de afgrond. Naaldwijk, maar ook andere Westlandse dorpen bloeden zo dood.

Bijzonder dat het College en de Raad dit niet willen horen, zien en weten.
Waarom geen coördinatie met omliggende plaatsen en waarom die megabedrijven in het hart van het dorp? Bereikbaarheid en leefbaarheid speelt bij besluitvorming geen rol, wel de belangen van een enkele ondernemer en je vraagt je af of er verwevenheid is, geen weldenkend mens keurt dit soort idiote megalomane plannen goed in het hart van een dorp.
Het lijkt een lange termijn ramp te worden voor de leefbaarheid van de omgeving. 


Bijzonder is dat coalitiepartijen braaf doen wat het College hen opdraagt en dat is gewoon ja-zeggen. Waar is het eigen verstand, de zelfstandige taak en verantwoording als volksvertegenwoordiger? De democratie in Westland is op veel vlakken op een dieptepunt beland.

De burger betaalt om die plannen te realiseren. De ondernemer lacht zich rot over zoveel domheid! Westlands burgers mogen verontrust zijn over de kwaliteit van het denken en handelen van onze bestuurders! Frank Quix van de universiteit Amsterdam zegt dat er zelfs 30.000 winkels in NL weg moeten om de rest rendabel te maken.


Hoe zal dit perikel verder gaan?
In de nieuwjaarsrede van de burgemeester riep hij op minder te zeiken en zeuren... zou een kritische benadering vanuit een leefbare omgeving en het belang van burgers hier ook onder vallen?

We zullen het wel horen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.