Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 jul. 2014

Kasverlichting CDA-plan is paard achter de wagen!

Het CDA Westland heeft op het 10-jarig feestje van de burgemeester een lezing bijgewoond van de fantastisch creatieve ontwerper Daan Roosegaarde en deze partij wil  nu dat tuinders hun kassen kunstzinnig feeëriek gaan verlichten.

Dat zou de beeldkwaliteit van Westland enorm verbeteren en vooral als dit samen gaat met netjes gemaaide gazons. Nu moet het College dit stompzinnige plan verder uitwerken.
Waarom is dit CDA plan stompzinnig?
Net hebben we jarenlang discussies gehad over ontsnappend licht van kassen wat slecht is voor de natuur en de vogels, en is er gedoe over lichtoverlast op diverse plekken in Westland door lichtreclames etc.. Het is zo licht in Westland dat je s'nachts vaak met gemak de krant buiten kan lezen, zeker als er bewolking is en het licht wordt weerkaatst. 
Westland is al de lichtste plek op aarde, nu nog extra verlichting toevoegen is wel bijzonder dom.
Het CDA heeft zeker ook niets tegen de mega lichtreclame’s zoals bij Don op de gevel staat.  De trend is niet minder energie gebruiken, maar juist meer. De absurd grote reclameverlichting is daar een voorbeeld van.

Het CDA zegt iets te willen doen aan verduurzaming, maar haar plannen leiden tot meer energiegebruik in plaats van minder. En telers moeten juist minder energie gebruiken zoals wij allemaal trouwens. CO2 uitstoot moet worden beperkt en dat gaat dus niet lukken met de CDA plannen.

Als het CDA het werkelijk goed meent met ruimtelijke kwaliteit laten ze dan inzetten op stevige vergroening, want Westland is de minst groene gemeente van Nederland, we hebben heel weinig bomen en maar 80 hiervan hebben een beschermde status.

Verbetering van de ruimtelijke kwaliteit bereik je het beste door vergroening van de buitenruimte, groene daken en gevels en natuurlijk geen steentuin, maar een echte plantentuin achter je huis.

Graag dit CDA plan dus in de prullenbak en ga liever niet meer naar lezingen toe van visionairs waarvan men de strekking toch niet begrijpt! Dan hoeven burgers zich ook niet op te winden over de belachelijke plannen van het CDA.

Westland snakt naar een aantrekkelijkere en gezondere leefomgeving, laten we daartoe de handen ineen slaan en een goed plan hiervoor ontwikkelen gebaseerd op groen en blauw en laten we de verstening aanpakken want u weet het Westland is al voor ruim 90 % verhard.
Ik ben als groenkundige ook bereid mee te denken aan innovatieve duurzame plannen hiervoor.
Laten we van Westland geen kermisattractie maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.