Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 jul. 2014

Jonge bomen aan de Kruisbroekweg gaan dood.Langs de Kruisbroekweg in Naaldwijk is voorjaar 2014 nieuwe bomenaanplant gedaan.
Dat zijn beuken (Betula) en berken (Carpinus). Die zijn geplant in droge grond op ruim 100 cm boven het grondwater.


Uiteraard zijn de jutezakken er om gelaten want dat is normaal tegenwoordig als je met kluit plant. Maar doordat deze bomen veel te weinig of geen water hebben gekregen gaan ze nu dood. Door de droogte kan het jute ook niet verteren en blijven wortels binnen de jutezak waardoor ze niet kunnen uitgroeien en op zoek gaan naar water. Een deel van de bomen staat al kaal, andere hebben nog alleen miezerblad.

Verder klagen buurtbewoners over het rommelige aanzien en inderdaad is een maaibeurt op zijn plaats, er is genoeg zaad gevormd en nu kan je er bijna hooien.
Helaas laat het onderhoud van het groen in Westland steeds meer te wensen over en wordt de buitenruimte steeds slechter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.