Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

10 okt. 2013

Is solliciteren bij D-reizen gokken?

Artikel 3   10 oktober 2013  (lees ook hieronder art. 1 en 2)

Is solliciteren bij D-reizen gokken?

Hoera 250 banen gered kopt de krant evenals veel reismagazines! Solliciteren door de met veel tam tam aangekondigde overname van Globe blijkt bij D-reizen een spannende, onzekere en emotionele activiteit. Daar sollicitanten slechts 15 minuten een soort pseudosollicitatiegesprek hebben en daar al gauw de helft af gaat voor D-reizen, blijft er weinig over om te solliciteren en je vragen te stellen. Een warm welkom heette het, maar wel zonder koffie en dan huppakee je 15 minuten en u kunt weer gaan.


Maar, als je solliciteert wil je toch wel graag weten wat de voorwaarden zijn, het salaris, targets, systematiek, opleiding, de vestigingsplaats, perspectief, hoe het met de huidige winkel verder gaat qua samenstelling, inrichting en jouw positie in het team. Helaas daar blijft het stil over en er is geen tijd voor. Het hele land afreizen voor soms maar 12 minuten gesprek is dus een rare manier van solliciteren!

En wat schrikken ze bij D-reizen als sommige ontslagen reisverkoopsters voor zichzelf willen beginnen. Help, dan volgt een dreigbrief met termen als concurrentie- en klantbeding, ooit ondertekend bij Globe en een mogelijke schadeclaim… Maar ja Globe is failliet, mensen ontslagen, die wel mogen solliciteren, maar voor een half jaar contract en kunnen zo op straat staan. Alle zekerheid en aardigheid is weg en mensen raken ontmoedigd nog voor ze eventueel bij D-reizen begonnen zijn.

Feit is dat Globe failliet is en iedereen ontslagen. Men mag solliciteren op een baan bij D-reizen en krijgt  zonder precies te weten wat men tekent, een baan voor een half jaar en kan dan zo op straat worden gekieperd. Zo slim dacht D-reizen te zijn, maar zo werkt het natuurlijk niet.
Gaan de ouwe mannen die aan de leiding staan bij D-Reizen het redden, met deze methodieken; niet natuurlijk. Ze sturen de sollicitanten naar huis met een ontevreden gevoel en een stapel vragen zonder antwoorden. Of dat nu het reisbureau van de toekomst moet worden?
De warmte die werd beloofd lijkt een koude winter te worden!

Aad van Uffelen
Naaldwijk
 

Opm.
(Een concurrentiebeding voor mensen met het loon van een schoonmaakster kan niet serieus worden genomen. De leiding van D-reizen leeft nog in het verleden en denkt dat zij een totaal klantenbestand hebben gekocht van Globe en dat die mensen dus ook allemaal naar D-reizen moeten en zullen voor hun reisje.
Dan ben je als oude mannen aan de leiding toch wel een heel eind achtergebleven lijkt mij.
Mensen bepalen zelf wel waar ze gaan boeken en als ze dat doen bij een reisverkoopster die voor zichzelf gaat beginnen, of elders een baan vindt, en waar ze al vele jaren vertrouwen in hebben dan is dat zo.
Sollicitanten de stuipen op het lijf jagen met een dreigbrief is te gek voor woorden. Trouwens de rechter zal daar ook bijna zeker geen boodschap aan hebben.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.