Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 sep. 2013

Podium Westland 2013 is in aantocht, komt allen Westlandse cultuur snuiven!

Zaterdag 7 september wordt in het centrum van Naaldwijk weer het Podium Westland gehouden. Een gratis cultuurfeestje dat je niet mag missen.
Na het geweld van alle Westlandse feestweken met heel veel geluid en nog meer bier, nu tijd voor een geestelijke verfrissing. Laad je accu op en snuif het culturele Westland...

Opening
Om 10.30 uur wordt het geopend, het feest duurt de hele dag, zij het niet alle onderdelen. Kijk in de kranten voor meer informatie.
Op dit Westlandse culturele festival presenteren alle culturele verenigingen en instellingen en (beeldende) kunstenaars uit Westland en directe omgeving zicht. Muziek, zang, dans, toneel, theater, jeugdactiviteiten, gedichten en beeldende kunst maken deze dag tot een feest. Kunst en cultuur is er op een aantal podia, er is een schrijversmarkt, informatiestands en verrassende mobiele acts.

Dichters
De Westlandse dichters, waaronder ondergetekende treden ook op en laten een brede variatie van Westlandse dichtkunst horen.Het dichterspodium vindt plaats tussen 14.00 en 17.00 uur. Er zijn 3 kleine tenten, elke tent begint op het hele uur. Dus om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De programma’s duren met binnenlopen en weggaan maximaal 25
minuten.
De Westlandtent staat tussen Wilhelminaplein en Stokdijkkade.
De Liefde staat bij gemeentehuis, Stokdijkkade.
Natuur: grasveld bieb, Verdilaan.

Er zijn entertainers die de mensen naar binnen praten. Je kunt dus in 3 x 25 minuten ca. 12 dichters horen; mis het niet.

Kijk ook eens voor Westlandse dichtkunst op www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl

Komt allen, en neem iedereen die u kent mee, sleep ze naar onze eigen cultuur. Nu eens geen en herrie bier centraal, maar Westlandse kunst, dat moet een feest worden.
Ik treed op in de tent Westland met een paar gedichten over Westland, kritisch, soms dramatisch, soms hard, soms gevoelig.
Een klein stukje van een van mijn gedichten die ik zal voordragen hieronder...

Titel: Vreemd Westland
Onder ’t westlands glazen glas
gebeuren de vreemdste dingen
het zijn voorwaar geen luchtspiegelingen
want niets is meer zoals het was.
...

Komt het zelf horen.

http://www.cultuurpuntwestland.nl/images/podium-westland/Flyer_PW.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.