Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

19 feb. 2013

Pas op met slimme energiemeters

Pas op met slimme energiemeters

De EU verplicht ons om een slimme energiemeter te nemen.
Valse voorlichting is dat je er energie door bespaart, dat doet de meter niet. Je krijgt ook geen inzicht in welk apparaat te veel stroom gebruikt.

Als je zonnepanelen op je dak legt en nog een ferrarismeter hebt draait die mooi terug en dat wil men niet. Terwijl dit een mooie verrekening is van de gekochte en geleverde stroom.

Nadelen van de slimme meter worden verhuld zoals de straling en mogelijke gezondheidsschade, inzicht in je privacy en hackgevoeligheid.
Energiebedrijven en netwerkbeheerders maken extra winst met slimme meters die niet wordt terugbetaald aan de klant. Dus het voordeel ligt gehee bij de energiebedrijven en netwerkbedrijven.

Er zijn zelfs energieleveranciers die reclame maken met een slimme thermostaat en roepen dat dat duurzaam is en voordeel oplevert. Niet waar, het kost alleen extra geld. Energiebedrijven die roepen duurzaam te zijn terwijl ze vuile kolencentrales stoken liegen.

Idioot dat wij burgers alle EU regels zomaar slikken. De lobby van grootbedrijven maakt de dienst uit in Europa: zoals bij voedsel, energie en straks ook ons drinkwater want dat wil men ook verkwanselen aan europese bedrijven.
Politici hebben baat bij die lobby voor hun baan en toekomst...

Wanneer worden wij burgers  eens wakker en gaan in protest net als in de jaren '70? Het lijkt wel of we alles maar slikken van de grootbedrijven en europolitici.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.