Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

9 feb. 2013

Oude Raadhuis Naaldwijk moet behouden blijven.

Oude Raadhuis Naaldwijk moet behouden blijven.

De gemeente Westland wil het historische Oude Raadhuis van Naaldwijk verkopen.
Dit schandelijke plan getuigt van grote culturele armoede bij het College en de meerderheid van de Raad.
Het is een nieuwe aanslag op het toch al schamele cultureel erfgoed van Westland. Er is al zoveel vernield de laatste jaren. Wij allen moeten ons diep schamen als dit doorgaat.
De verkoop heeft niets met geld te maken en is gewoon een dom plan.

Het bijzondere huis, dat een rijksmonument is, is gebouwd in 1561 in Hollandse Renaissancestijl. Hier zetelden Schout en Schepenen en werd rechtspraak gesproken. Ook was er een gevangenis. Op de gevel staan de familiewapens van het geslacht Van Naaldwijk, Frederik Hendrik en Willem III. Deze historische plek en dit gebouw, dat een van de oudste en meest bijzondere van Naaldwijk en heel Westland is, dient in bezit van de gemeente een nieuwe functie te krijgen. De laatste jaren heeft de gemeente het onderhoud al totaal verwaarloosd wat op zich al een schande is.
Er zijn genoeg mogelijkheden het fraaie gebouw voor activiteiten in te zetten.
 
Laat het hele volk in opstand komen tegen zoveel domheid van onze burgemeester en het gemeentebestuur. Spreek uw eigen raadsleden en partij aan en dring er op aan dat deze ramp direct wordt gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.