Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 feb. 2013

Gevaarlijke straling van zendmasten, telefoons, slimme meter


Gevaarlijke radiogolven van zendmasten, telefoons etcetera

Er zijn voor- en tegenstanders van de bewering dat veel radiogolven, electrosmog, gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. Een vriend van mij die al vanaf de eerste mobiele telefoon vrijwel continue hiermee zakelijk belde is jong aan een hersentumor overleden…

Dit is wat ik er zoal over vond:Het schijnt te zijn bewezen dat ook de slimme meter gezondheidsproblemen kan geven ten gevolge van de radiogolven die ze uitstralen. Er komen steeds meer apparaten die straling veroorzaken. Deze electrosmog is de oorzaak volgens onderzoekers van vele ziekten.

Slimme meters met wifi veroorzaken daarom ook een gevaar. We krijgen te maken met steeds meer apparaten, zenders, signalen, antennes, telefoonmasten, schotels en electrosmog van straling van mobiele telefoons tot UMTS-masten die vaak ook boven op flats staan en elektronische gadgets.

In het elektromagnetisch spectrum zitten diverse golflengten zoals gammastralen en röntgenstralen en ultra lage golven.
De straling die ons vooral raakt zijn de lage microgolven van de Telecom industrie; onze mobieltjes, DECT- en draadloze telefoons en draadloze netwerken of WIFI.
Microgolven hebben effect op water in het menselijk lichaam.

Er zijn angstaanjagende gevolgen van WIFI en straling van mobiele telefoons welke voor psychologische en fysieke schade zorgen.


Nadelen en gevaren van de slimme stroommeter

In steeds meer landen komt verzet tegen de slimme meters. Kosten, baten, veiligheid, privacy en zelfs gezondheidszorgen blijken heikele punten.

Slimme meters zorgen niet voor minder energiegebruik zoals de energiebedrijven beweren. Dat moet je altijd nog zelf doen door je gedrag en omgang met apparaten. Energiebedrijven geven dus geen volledige voorlichting op dit punt.

Door de energiebedrijven en –verdelers worden die slimme meters gepusht met het oog op een betere afstemming van het stroomverbruik op de stroomproductie, met voordelen inzake ecologie en flexibele prijsstellingen. De levensduur is maar kort en de kosten van installatie enorm. Ook is het kapitaalvernietiging omdat de ferrarismeters nog prima werken.

Ook worden steeds meer vragen gesteld over het gebruik en de beveiliging van de ingewonnen data.
Via de slimme meters kan men zien of je thuis of op vakantie bent enz. Deze leefpatronen gecombineerd met andere gegevens zijn ideaal voor data-miners, marketeers en adverteerders, zo waarschuwt de EDPS.

De volgende stellingen moeten dus in overweging worden genomen:

 

1.   De "slimme" meter is niet verplicht
2.   Hij is softwarematig en qua straling voor de gezondheid volgens velen nog niet veilig.
3.   Privacy is niet gewaarborgd en iedereen die kan hacken kan zien hoeveel energie je verbruikt.
4.   Netwerkbeheerders kunnen ook bv het tarief over 8 perioden verdelen ipv 2 en de middagstroom van 12:00 tot 14:00 bv op € 0,60 per kWh zetten, tevens voor terugleveren andere tarieven instellen. Er wordt nu maximaal 8 keer per jaar uitgelezen, plus incidenteel, maar dat kan zomaar anders worden.
5.   Slim voor de netbeheerder, slecht voor de klant?


Meer informatie over gevaren:http://webwereld.nl/de-vijf/56792/vijf-domme-dingen-van-slimme-meters.html

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M5&s=M31&ss=P1574&l=NL

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.