Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

23 jan. 2013

Knipooog naar Het Hele Westland

18 januari 2013 

Met een Knipoog!
Rooie Rakker, Rechtse Zak of Groene Geus!

De redactie van Het Hele Westland knipoogt wekelijks naar de Westlandse samenleving en tracht leuke cabareteske woordspelingen te vinden en daarbij soms mensen in de zeik te zetten, op zijn minst te triggeren. Journalistiek gezien een soort column, maar eigenlijk vaak meer een knipoog naar zichzelf om echt uitdagend en ad rem te zijn, wat vaak niet echt lukt!
Zo werd ik op 15 januari ten onrechte als Rode Rakker neergezet en werd ten onrechte gesteld dat mijn communicatietaak mij zou zijn afgenomen in WV. Dat is ook onjuist want ik heb zelf besloten even een time-out te nemen na 3 jaar intensief met politiekte zijn bezig geweest.
De redactie van HHW heeft mijn ingezonden brief niet willen plaatsen... daarom in mijn blog de hele tekst.
Met een knipoog terug naar de columnist het volgende, ‘ter lering ende vermaeck’ zoals uw eigen column.

Volgens gangbaar taalgebruik is een Rooie synoniem aan Links en een Rakker een persoon van gering allooi, een schelm, een ruwe verachtelijke kerel, een militante socialist, ooit zelfs een beul en het kan een communist zijn, wie weet wel een columnist! 

Ieder die een bepaalde mening heeft wordt tegenwoordig direct in de linker of rechter hoek gezet. Ben je leraar, zoals ik, stempelt men je sowieso LinksRood, zelfs al zat ik niet op de Pabo, maar op de HAS, en haalde meerdere onderwijsaktes. Word je in het leger officier, heb je een goede baan of een succesvol bedrijf, dan ben je natuurlijk Rechts.

Streef je, zoals ik, naar een duurzame wereld, met aandacht voor het milieu en natuur, ben je vegetariër en heb je zorg voor het klimaat, geef je aandacht aan gezonde lucht en water en probeer je bewustheid hiervoor te stimuleren, en ben je geen graaier of anderszins (een linkse of rechtse) zakkenvuller, en heb je geen te groot ego en wil je vooral werken aan een betere samenleving en wereld, ja dan, ja dan, mijn beste columnist, dan ben je, volgens u, niet een Groene Geus, maar wel zeker een Rooie Rakker dus!


Hoogtijd dat wij, met vers Geuzenbloed en al, een oproerige omwentelingsgezinde rebel en dan liefst maar een Groene Geus worden
. Strijder zijn voor een duurzame mooie wereld, en daarbij vernieuwend denken, als Groene Vrijheidsstrijder. Dat is niet subversief, maar bittere noodzaak. Doen wij dat niet dan staat vast hoe het met ons afloopt…
Dus is het infaam en verwerpelijk om, zowel persoonlijk als politiek, geen optimale aandacht te schenken aan een leefbare gezonde en duurzame aarde en ons leefpatroon daar op aan te passen.
Jawel, het kan morgen zomaar zijn dat de columnist van HHW weer ‘over zijn rooie’ gaat in zijn stukjes en even het belang van de werkelijkheid, waarheid en objectiviteit vergeet, maar niet serieus nemen dus.
Een knipoog dus hierbij ;-)

Aad van Uffelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.