Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

22 mrt. 2012

Struiken en bomen gekapt midden in broedseizoen.

Struiken en bomen gekapt midden in broedseizoen.

Zuidweg Naaldwijk  21 maart 2012

Een horrorverhaal voor de vogels!
Boomfeestdag  op de eerste lentedag, is niet altijd feest helaas. Naast aanplant worden er helaas ook bomen en struiken gekapt. Op zich is dat soms nodig, maar doe het dan wel buiten het broedseizoen. Of wees er zeker van dat er geen broedende vogels zitten.

Dat er mensen zijn die echt niets geven om broedende vogels is nauwelijks te bevatten. Je moet toch wel een waanzinnige natuurbarbaar zijn om in het broedseizoen een stukje land vol met struiken en wild opgeschoten planten en klimplanten, te gaan kappen als de vogels hun nesten bouwen en eieren uitbroeden.

Die grond waar dit gebeurde ligt aan de Zuidweg  in Naaldwijk vlak bij de rotonde rechts. naast het eerste huis. Hier is een hovenier ernstig in de fout gegaan. Tegen de flora en fauna wet in is hij toch gaan kappen. Angstige roodborstjes, merels, lijsters en een eksterpaar vlogen in het rond wetend dat hun nest was vernield! Deze hovenier verdient de zwaarste straf!


Links zien we nog een klein stukje groen dat tijdelijk is gered. Ook hier zitten vogels in te broeden.

De eksters die in het boompje zaten te broeden heb ik niet meer gezien.
Dit domme kapwerk gebeurt vaker dan je denkt.

Eerder al iemand in de straat bij mij die een conifeer omzaagde waar 2 nesten van duiven met jongen in zaten. Zie onderste foto's
Die vielen natuurlijk op straat en de man in kwestie hielp ze uit hun lijden door ze met zijn schoen plat te trappen. Het waren maar duiven zei hij!

Dit is een zeer ernstige wetsovertreding. Maar vooral triest dat mensen dit doen!

Wat moet je met dit soort zieke geesten?

Het omzagen van het ruige bosje aan de Zuidweg midden in het broedseizoen is net zo erg want hoe dan ook worden nesten vernield.


Ik heb geen woorden voor dit natuurbarbarisme en wat mij betreft is geen straf hoog genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.