Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

29 mrt. 2012

Horecaplein Naaldwijk!

Een echt horecaplein in Naaldwijk?

Eindelijk heeft de gemeente de knoop doorgehakt en wil van het Wilhelminaplein in Naaldwijk een echt horecaplein maken... Maar is dat wel zo?

Dat wil zeggen er mag niet meer worden geparkeerd zodat er meer terrassen kunnen komen. Die auto's kunnen voortaan terecht in de oude parkeerkuil van de Rabobank. Voor zolang het duurt want als dat pand wordt omgetoverd tot een nieuw ambtenarengebouw dan zal er elders parkeerruimte moeten komen.
Ik zou nu gelijk maar een tijdelijk parkeerterrein maken aan de Koningstraat op het daar al jaren braak liggende stuk grond. Met grastegels is dat zo gepiept... en het staat nog groen ook!

Verder moet van de gemeente het plein voor auto's wel bereikbaar blijven vanwege de kerk. En op zondag moet er dus wel worden geparkeerd! Nou, ik vindt dat ook kerkgangers best 200 meter kunnen lopen vanaf hun vehikel naar de kerk. Voor bijzondere gevallen kan je altijd nog via het Havenplein de kerk in of via de kerkring.

En, wat ook humor is, is dat op woensdag alle terrassen weer moeten verdwijnen omdat dan de weekmarkt daar moet komen. Wat een gedoe!
En voor de ene keer per jaar dat er een kas wordt gebouwd op het plein moet je niet halfslachtig denken. Die kas kan dan ook best op een andere plek, het is toch alleen een zuipkas! Wel goed voor de horeca natuurlijk, maar teveel zuipen is niet goed voor jezelf!
Dus wordt dit een echt horecaplein, nee dus. Een halfgaar compromis, bedacht door een paar halve garen, kwaliteitloos en kansloos!

Wat dan?
Ik zou beginnen met het ontwerp van een echt sfeervol horecaplein compleet met bijpassende bomen. Een plein zonder levend dak heeft als horecaplein geen kans. Zitten in de zomerzon, eventueel onder een parasol betekent zweten...
Dan ben je snel klaar met genieten en kom je niet gauw terug.

Het is gemakkelijk om de buitenranden deels geschikt te maken voor hulpdiensten en noodzakelijk verkeer voor aanvoer tijdens bepaalde tijden. Dan kan het grote middendeel een blijvend plein worden, voorzien van een stuk of 15 geschikte bomen die het licht kunnen temperen, de warmte in de zomer wegnemen en zorgen voor een aangenaam klimaat. Bomen verdampen namelijk en dat geeft een aangenaam gevoel. En wat wordt het plein dan mooi!

Ja, dan wordt het een feest om op het horecaplein in Naaldwijk te gaan toeven, vaker dan vaak!
Gemeente, het is dus heel simpel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.