Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

12 feb. 2012

Winterwandeling Kralingerpadroute, de Lier

Winterwandeling Kralingerpadroute, de Lier

Een zeer aan te bevelen wandelroute, opgezet door de werkgroep Paden van de Midden-Delfland Vereniging.

Vandaag hebben we even een heel mooie winterwandeltocht gemaakt in Het Westland. De route begint in de Lier en gaat dan grotendeels door Midden Delfland. De route is ca. 7 km lang.

Startpunt de Lier en dan via de oude trambaan, Kralingerpad richting Burgerdijkse weg. Vooraan staat een oude schoorsteen, restant van een tuinderij.


De Burgerdijkse Weg was vroeger de meest zuidelijke dijk van de getijdekreek de Lee.Dit lopen we uit tot de driesprong en gaan dan rechtsaf en stappen het Midden Delfland gebied binnen, staat keurig op het wegdek geschreven.


Dan loop je het fantastische recreatiegebied het Kraaennest binnen. Je waant je gelijk in een soort buitenland, als je de volgebouwde, verglaasde en versteende gemeente Westland gewend bent. Zo dichtbij, zo genieten, dat is mooi!

Dit gebied is zomer en winter een genot om door te wandelen of fietsen. De plassen dienen voor waterberging en zijn dus ook eeprachtige locatie voor allerlei soorten vogels.

Op deze plas lag gitzwart ijs (onder de sneeuw en 2 schaatsters waren daar ultiem aan het genieten.

Langs de Burgerdijkse weg ligt een oude boerderij. Op deze woonheuvel stond vroeger huis Diepenburg. Een deel van de slotgracht is nog zichtbaar.
Niet alleen wandelaars, hondenbezitters en een enkele schaatser kom je tegen, ook een antiek plaatje met deze koetsier en op de achtergrond Westlandse kassen!
Bij rotonde Zijtwende ben je terug bij de Lier en gingen wij links de Lierweg op en daarna rechts en weer links om langs de Zwet terug te lopen.
Het ijs levert veel plezier op. Ondanks de grote scheuren is de toertocht al dagen een succes en vermaakt men zich prima.
Deze wandeltocht krijgt een 9 met stip, erg leuk om te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.