Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

10 jul. 2011

Scooters moeten van het fietspad verdwijnen

Scooters niet meer op het fietspad toelaten.
Vandaag ben ik bijna van de sokken gereden door een scooter. Helaas komt dat steeds vaker voor. Fietsend op het fietspad, ditmaal bij Vlaardingen, zijn wij dus alweer bijna van de sokken gereden door een jonge verkeersterrorist.
De idioot kwam keihard scheurend en slingerend aan en op mijn armbeweging dat hij langzamer moest maakte hij een grimas en reed hij recht op ons in, ging vol in de
remmen waardoor hij in de slip ging. Op een centimeter na werd eerst ik en daarna mijn vrouw plat gereden. Toen ging hij er lachend vol gas vandoor.
Het wordt echt tijd dat de scooterrijders van de fietspaden worden geweerd want het loopt echt de spuigaten uit met de vooral jonge bestuurders. Helaas is er nooit controle dus worden ze ook niet gepakt. Hier moet de politiek en ook de fietsersbond eens serieus werk van maken.
Moeten er eerst doden vallen voor er iets gebeurd soms?

Ik heb het na een reeks van bijna ongelukken met die idioten nu echt wel gehad.
Ik hoop dat de pers hier ook meer aandacht aan gaat geven zodat het probleem ook bij ouders eens duidelijker op tafel komt.
Het onverantwoordelijke gedrag van veel jonge scooterrijders moet nu echt een halt worden toegeroepen. Ook bij mij in de woonwijk waar een 30 km zone is wordt vaak minstens 45 gescheurd.
Een taak voor de landelijke politiek en de politie; doe er wat aan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.