Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

22 jun. 2011

Wijs besluit Raad Westland kleine subsidies

Ik was al verbaasd dat B&W van de Gemeente  Westland kleine verenigingen geen subsidie meer wilde gaan geven. Beneden 2500 euro per jaar dus niets...
Herijking en kijken waar wat nodig is moet. Bezuinigen lijkt ook logisch. Maar zonder nadenken de botte bijl hanteren is iets anders, dat getuigt niet van visie en zindelijk beleid!
Het moet toch mogelijk zijn om de papierbende te vereenvoudigen en de kosten van subsidieverstrekking te verlagen. Bureaucratie, ambtelijke stroperigheid en veel domme procedures kosten gewoon veel te veel geld, daar is niemand bij gebaat. Laat men daar eerst beginnen met geld en bezuinigingen te zoeken!

Transparant, uniform, eenvoudig en effectief zijn de sleutelwoorden voor het college. Maar het moet wel eerlijk zijn. Juist kleine verenigingen zijn ook heel belangrijk in de sociale samenleving. Hier horen ook natuurverenigingen bij en kleinschalige initiatieven zoals de egelopvang Westland. Zij krijgen meestal helemaal niks en dat is ook niet goed.
Gelukkig heeft de raad het college teruggefloten en komt er hopelijk wel een eerlijke regeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.