Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

7 jun. 2011

Nieuwbouw nog soberder uitvoeren in Westland ?

Verbazing over houding Gemeente Westland!

Groot Westland doet 24 mei verslag van de raadsvergadering van 17 mei. Daarin geeft wethouder Duijvestijn aan dat hij door de financiele problemen in de gemeente als optie heeft om nieuwbouwplannen soberder uit te gaan voeren. Minder kwalitatieve voorzieningen, minder groen, minder speelgelegenheid, minder parkeerruimte...


Nog soberder dus en het is al zo karig. Kijk naar recente nieuwbouwwijken: huizen staan dicht op elkaar, straten zijn smal, groen is er bijna niet, parkjes en natuurlijke speelplekken ook niet.
Wonen is belangrijk, leuk wonen nog belangrijker, gezond wonen helemaal belangrijk.

Tuinbouw is volgens de wethouder primair het belangrijkst en verdient bescherming. Ik vraag mij wel af wanneer de burger belangrijk wordt en bescherming krijgt, wanneer de leefomgeving kwalitatief verbetert, groen toeneemt, in woonwijken weer parkjes en groenstroken komen. De steenwoestijnen die we nu zien verrijzen, dat kan je toch niet blij om worden.

Waar zijn de visionairs die Westland een glorieuze toekomst aanreiken, die duurzaamheid, natuur, gezonde lucht en schoon water belangrijk gaan vinden, die over de schutting van de glazen muur heen durven kijken om te ontdekken dat er meer is?
Groen wonen en een aangename leefomgeving is een economische factor van belang voor Westland, ja, ook voor een succesvolle tuinbouw. Straks wil hier niemand meer wonen in die uitgeklede wijken van Duijvestijn...?
Je wordt hier toch niet echt blij van...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.