Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

26 nov. 2010

Bouwhekken als kunstwerk!

Bouwhekken als kunstwerk!
GBW wil in Westland af van de lelijke bouwhekken, prima actie, een Keizer waardig! Esthetisch onverantwoord noemt Otto het! Mee eens... Mooie hekwerken dan, van zeildoek is zijn idee, tja, hoe kom je er op? Maar hij heeft gelijk.

Dan maar mijn voorstel: Voortaan alleen nog fraaie hekken (schotten)? Ik stel voor dat we, onder leiding van een paar ervaren, gedreven graffittispuiters (die hebben we wel in Westland) (tegen een kleine vergoeding!), het college en de fractievoorzitters met hun aanhang (zeg overige raadsleden en wat ambtenaren) deze afrasteringen laten beschilderen tot fraaie kunstwerken. Thema's genoeg om Westland te verfraaien, toch!

Bijkomend voordeel is dat door een dergelijke workshop, allemaal kunst(enaar)... het college en de raad, cultuur, kunst en muziek (en natuur) beter gaan leren waarderen en daar meer geld voor zullen uittrekken.

Natuurlijk laten we tijdens de schildersessies lokale musici optreden als stimulans. Als we dan gelijk de braakliggende stukken grond inzaaien met allerlei fraaie planten en leuke struikjes planten, dan wordt ook gelijk het groengehalte van Westland wat opgekrikt, mooi meegenomen... Kan de
grondeigenaar entree heffen op het bezoek van de nieuwe parkjes (paar bankjes plaatsen voor (zit)hangplekken voor ouderen (en jongeren), trekken we meer toeristen aan, (toeristenbelasting). Het moet wel rendabel worden, toch, we blijven Westlanders nietwaar!
En zo koppelen we nog wat zaken aan elkaar. Iedereen blij! En... niet vergeten dit plan tijdig en slim, te communiceren zodat de toeristen ook werkelijk komen... kassa! Westland op de kaart, 'be inspired man!... Wordt Westland dan toch nog mooi? :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.