Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

23 apr. 2010

Coalitie Westland is rond

De formateurs hebben vanmiddag bekend gemaakt dat de formatie is geslaagd en Westland een nieuwe coalitie heeft, bestaande uit GBW, CDA en WV. Eerder al was LPF afgehaakt. Dinsdag worden de wethouders voorgesteld aan de pers.
De nieuwe coalitie en wethouders gaan in een zeer moelijke tijd vol goede moed aan de slag om de Westlanders zo goed mogelijk te dienen. Het zal niet gemakkelijk worden in een tijd van tegenslag en bezuinigingen. Maar het coalitieplan zit heel goed in elkaar en belooft naast bezuinigingen ook veel nieuwe elementen waaronder meer aandacht voor cultuur en natuur en leefbaarheid. Ook de kernen krijgen veel meer aandacht evenals veiligheid en woningbouw voor speciale doelgroepen en starters.
De 3 partijen hebben in stevig, maar goed overleg veel bereikt en ook allerlei beloften uit de verkiezingsprogramma's zijn in mindere of meerdere mate gerealiseerd, zij het dat in een compromis natuurlijk niemand al zijn wensen kan realiseren. Nu nog alles waar maken en zorgen dat de getoonde eenheid blijft bestaan, dan zal het wel lukken.
Voor Westland Verstandig is het zeker een groot succes nadat de actiegroep in december een politieke partij werd, 4 zetels haalde en nu al medeverantwoordelijk wordt voor het beleid van de gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.