Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

19 mei 2010

22 mei biodiversiteitspuzzeltocht in Prinsenbos

Op zaterdag 22 mei is er een activiteit in het kader van de wereldbiodiversiteitsdag in het Prinsenbos te Naaldwijk.
Kinderen maken een gave speurtocht en een eigen insectenhotel.


Als partner van Coalitie Biodiversiteit 2010 organiseert Groei & Bloei, afdeling Westland op zaterdag 22 mei tussen 10.00 – 14.00 uur een activiteit speciaal voor kinderen. Op de internationale dag van de biodiversiteit is voor ouders met kinderen van ca. 7 tot 13 jr een leuke speurtocht uitgezet in het Prinsenbos in Naaldwijk en aansluitend daaraan kunnen ze, onder begeleiding, een eigen insectenhotel maken. En natuurlijk mogen ze dat mee naar huis nemen.

Voor de jongste kinderen van 3 tot 7 zal Piet Dreumel om 13.00 en 14.00 uur een kaboutertocht houden. Hiervoor is beperkte ruimte dus u moet uw kind aanmelden bij Piet tel. 0174-642784. Of via PLJDreumel@gemeentewestland.nl
Deze speurtocht is erop gericht om kinderen te laten ontdekken welke schatten de natuur allemaal te bieden heeft. Het overbrengen van deze kennis is belangrijk voor het bewaken van de biodiversiteit en hoe leuk is het niet om dit spelenderwijs te doen? Kinderen zijn tenslotte de toekomst!
Deze activiteit gaat om 10.00 uur officieel van start, waarbij de wethouder van milieubeleid van gemeente Westland, de heer Theo Duijvestijn de openingshandeling zal verrichten door het maken van een insectenhotel. Wij hopen u er met uw kinderen en kleinkinderen te treffen.

De locatie van dit evenement is: Recreatiegebied Prinsenbos, Kleine Achterweg 15a in Naaldwijk. Meedoen aan deze gratis speurtocht is mogelijk tussen 10.00 - 14.00 uur.

Groei & Bloei afdeling Westland, de werkgroep biodiversiteit:
Aad van der Knaap, voorzitter bestuur, Aad van Uffelen, adviserend lid, Anneke Duyvesteijn, Lia Zuiderwijk, Riet van der Voort en Xander Berents

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.