Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

12 mrt. 2010

Westlandse schrijversdag 12 maart 2010

Ja, daar was hij dan, de eerste Westlandse schrijversdag (markt) Nou ja, in de Bib in 's-Gravenzande waren ca. 24 Westlandse schrijvers bijeen met hun werk. Dit waren ze: Gé Ansems,  Jan-Willem van den Beukel, Jan Buskes, Wilma Degeling, Kees Groenewegen, Wil van der Helm, Margreet Hofland, Aad van Holstein, Maya Katerberg, Dennis Koopman,  Mart van Marrewijk, Ronald van der Molen, Maarten van Nieuwkerk, Isabella Scheper, Marja van Staalduinen, Henk van Tetteroo, Aad van Uffelen, Margriet Verbeek,  Elly van der Voort - van Geest,  Paul Waterman,  (pseudoniem van Paul Vis, Marjoke van der Wilk, Henk Willemsen, Gemma van Winden Tetteroo en Jos Zuijderwijk.

Welnu, dat is een mooie rij, wist u dat er zoveel schrijvers in Westland zaten? En er zijn er zeker nog een aantal...

De bijeenkomst was een latertje omdat het eigenlijk eerder al in de Naald zou worden gehouden, maar dat werd toen afgelast...
Vandaag dus in de Bib, en dan denk je toch als eenvoudige Westlander; gaat de burgemeester dit unieke evenement openen of de cultuurwethouder misschien?

Geen van beiden dus, niet gevraagd, wisten ze niet, of wat voor plausibele reden dan ook. Dus cultuur is nog steeds niet herkend of erkend en dat is jammer. Wanneer zal dat nu eens anders worden in Westland.
Gelukkig liepen er wel een paar politici rond, ik zag er een van CDA, een van PW en zelfs 2 van de VVD.
Hoera, toch een paar politici die cultuur wel herkennen en er iets aan willen doen, gelukkig maar, een klein beginnetje.
Nu ben ik zelf van Westland Verstandig, dus die waren ook vertegenwoordigd en nog cultureel bezig ook, het gaat goed... maar kan beter! In het programma van Westland Verstandig staat dat er veel meer aan cultuur moet worden gedaan in Westland en u ziet we maken er ook zelf actief een beginnetje mee. Niet alleen over praten, maar ook doen.
Veel bezoek was er helaas niet op deze eerste schrijversdag, ook daar valt nog veel aan te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.