Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

27 mrt. 2010

75 jaar bestaan Genootschap Oud Westland

Vandaag, 27 maart vierde het Genootschap Oud Westland haar 75 jarige bestaan.
Alleen de leden Jan-Willem van den Beukel (CDA), Aad van Uffelen (Westland Verstandig) en Maxim van Ooijen (D66) waren als politici aanwezig. Verder niemand uit de politiek gezien en dat is toch wel vreemd als je weet wat er hier en daar in partijprogramma's staat en wat er tijdens het politieke cultuurdebat is geroepen! Ik vind het een gemiste kans om vanuit de politiek en de gemeente (van der Tak was er wel en hij sprak ook nog namens B&W...) zo weinig belangstelling te tonen voor de cultuurhistorische wortels van ons Westland.

Het programma vond plaats in de zeer mooie oude Dorpskerk in 's-Gravenzande. De voorzitter de Hr W.van den Bos opende de bijeenkomst en heel goed speelde hij in op het feit dat de gemeente en de politiek veel meer daden moeten laten zien omtrent bescherming van onze geschiedenis, belangrijke gebouwen en dergelijke.
Daarna was er een boeiende lezing van Prof. van Duijn met als thema Crisis en innovantie in de tuinbouw. Ook was er een interessante lezing over Nederland in de Napoleontische tijd en de plaats van het Westland daarin. Dit werd gedaan door de hr Dr. Joor.

En natuurlijk was er veel koffie en thee en lekkere hapjes en drankjes toe.
Gewoon een uitstekende bijeenkomst die door wel 175 leden werd bijgewoond.
Jammer dat zoals gezegd er van buiten weinig belangstelling was, een uitnodiging was niet eens nodig, men kon gewoon binnenlopen...

Ik roep daarom ook alle politici op om lid te worden van het Genootschap en ook hun achterban te stimuleren lid te worden. Met heel veel meer leden kunnen we er samen voor zorgen dat onze Westlandse waardevolle geschiedenis wordt veilig gesteld. Niet uitstellen, maar gelijk doen...
http://oudwestland.nl/Joomla151

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.