Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

11 mrt. 2010

Installatie nieuwe Raadsleden 11 maart 2010

Op 11 maart 2010 zijn de nieuwe Raadsleden  van Westland formeel geinstalleerd. Dit gebeurde in een boeiende vergadering waarbij de burgemeester niet alleen een instructie gaf over hoe de procedure moest verlopen, maar waarin alle nieuwe Raadsleden ook de eed of een gelofte moesten afleggen.


Westland Verstandig Jan Bogaard legt de eed af en anderen de gelofte.

De 4 Raadsleden voor Westland Verstandig zijn: Peter Duijsens, Corrie Stolk, Jan Bogaard en Renate van der Giessen. 

De Raad doet staande de eed of gelofte.
Daarna laat de burgemeester via een toespraak de aanwezigen weten wat er van hen wordt verwacht. Hij geeft uitleg over de grote economische zorgen in Westland en de moeilijke staat van de tuinbouw. Hij refereert aan de sociale kracht van Westland. Noemt de overheid en de dienstverlening. Speciaal vraagt hij de Raad de politieke verantwoording te nemen en Westland verder te brengen. Daarbij zijn normen en waarden belangrijk want de Raad is het hoogste orgaan van de gemeente.
Een Raadslid heeft volgens van der Tak 3 functies: Volksvertegenwoordiger; Controleur van de gemeente en Behartiger van de belangen van de kiezers, van hun partij.

Hij noemt democratie niet een geweldige staatsvorm en zeker ook niet de slechtste en daarom vindt van der Tak het de toch beste staatsvorm die er is. Een wellicht wat ingewikkelde manier om te zeggen dat democratie toch niet zo een slechte keuze is...

De Raadsleden dienen zaken af te wegen en standpunten in te nemen en natuurlijk moeten er besluiten genomen worden. Westland moet verder.

Nog even samen op de foto voor de geschiedenisboekjes, dit is de nieuwe Raad.
En daarna was het feliciteren geblazen en werd het zelfs nog een bescheiden feestje.

Ik woonde voor het eerst in mijn leven een installatievergadering mee en het is zonder meer de moeite waard. Het is te hopen dat bij dit soort gelegenheden er veel meer burgers kennis komen nemen van het Raadsgebeuren van onze eigen gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.