Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

10 mrt. 2010

Einde en een nieuw begin

Op 10 maart hield de Raad een zeer korte vergadering van nog geen 15 minuten. De burgemeester liet de voorzitter van de commissie geloofsbrieven, Arie Wijten de verklaringen voorlezen.
De nieuw te benoemen raadsleden voldoen allemaal aan de eisen en de raad aanvaard unaniem hun komende benoeming.
Ook blijkt dat de verkiezingen rechtmatig zijn verlopen en de Raad aanvaard unaniem dat besluit.

Daarna neemt Remmert Keizer van GBW het voortouw in de gesprekken voor het vormen van een coalitie. Hij legt de procedures uit. Daarna legt formateur Ton Remmerswaal, details uit over zijn plannen. Carlieke van Staalduinen wordt zijn adviseur.
De GBW en de formateur (links op de foto) willen spoed zetten achter de formatie.


Deze vergadering was toegankelijk voor iedereen en het is zeer de moeite waard om ook dit deel van het politieke proces rond de verkiezingen te ervaren.
De  aanwezige oude en nieuwe raadsleden luisterden aandachtig naar de procedure die de GBW en de formateur in petto hebben.
En het mag ook wel eens worden gezegd dat de griffie, waarvan hier een aantal medewerkers, een enorme klus hebben geklaard bij deze verkiezingen.
Als nieuwkomer en campagneleider van Westland Verstandig heb ik bijna dagelijks met de griffie te maken gehad en heb op een prettige manier met hen samengewerkt. Proficiat griffie!
Nadat een ieder huiswaarts keerde is de fractie van Westland Verstandig aan het werk gegaan voor haar eerste overleg. Ook daar moet van alles worden geregeld en afgesproken.
Het is indrukwekkend te zien hoe daadkrachtig en serieus de zaken worden aangepakt en er een werkbare structuur wordt neergezet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.