Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 feb. 2010

Verkiezingswaanzin slaat toe!

Schreef ik eerder al van de postersoap in Westland, nu wordt het nog veel leuker. De Telegraaf meldt op 3 februari dat de maat van aanplakborden langs de weg tot absurde grootte is gestegen. In de Gemeente Deventer heeft de grootheidswaanzin, aldus de Telegraaf, geleid tot borden die tot het dak van de huizen reikt, 6 meter hoog! Wat een grootheidswaanzin en geldverspilling.
Verkiezingsborden zo hoog als een stadskantoor, geplaatst met een hijskraan terwijl de plakkers er niet meer bij kunnen zonder levensgevaarlijke toeren uit te halen. Extra kosten voor aanschaf, voor plaatsing en stabilisering. Zulke borden vangen ook heel wat wind om nog maar te zwijgen van eventuele baldadigheid… De gemeente betaalt, geld genoeg! (dan korten ze wel op de zorg of zo!) Westland Verstandig zal ervoor waken dat dit soort onzin niet in Westland gaat gebeuren, als wij in de raad komen tenminste. In Deventer willen de burgers de fik steken in de mega borden en gelijk hebben ze…

Affichereuzen met megaposters, het kost niet alleen een kapitaal, maar het is ook nog eens totaal zinloos. Zou de kiezer nu echt vallen voor een mega grote poster? Beter is dat de kiezer de programma’s vergelijkt en zo een verstandige keuze maakt, toch, of ben ik nu heel erg naïef!

In Gemeente Westland zien we nog andere uitwassen van de verkiezingswaanzin. Paginagrote advertenties en enorm kostbare verkiezingscampagnes. Tjonge, dat kost vele tienduizenden eurootjes… Geld van sponsors, of uit de gemeentebijdrage, of lidmaatschapgeld? Hoe dan ook, als kiezers zich laten leiden door grootheidswaanzin en overdreven dure campagnes, waar is dan het einde? Nee, bij Westland Verstandig, hebben wij die centen niet en als we ze wel hadden, dan geven we ze niet uit aan onnodig dure verkiezingsacties. Wij staan met beide benen in de Westlandse klei en willen een duurzame campagne voeren!

Kom mensen, laten we als gewone Westlanders, Verstandig doen, kies voor het beste programma.

Een soap, ja dat is het wel…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.