Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

3 feb. 2010

Politiek debat Mee

Dinsdagavond 2 februari vond het eerste politieke debat plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen in Westland, georganiseerd door Mee. Mensen met een beperking stonden centraal in het debat, dat is ook de doelgroep van Mee. Veel politici waren aanwezig en gelukkig ook een aantal mensen waar het echt om ging, de cliënten van Mee.
Kenmerkend is dat de problemen waar die groep dagelijks tegenaan loopt schijnbaar moeilijk zijn op te lossen. Vaak zijn het al jarenlang bestaande problemen. Veel thema's kwamen aan de orde en politici van de aanwezige partijen (alleen de VVD ontbrak) kregen veel praktische vragen toegeworpen.
2 partijen, het CDA en de LPF hadden hun wethouder afgevaardigd en dat bleek geen goede keuze voor het debat. De 2 wethouders, Marga de Goeij (CDA) en  Ben van der Stee (LPF) zijn bijzonder aardige mensen, zelfs de wethouder van de LPF was heel vriendelijk en positief, terwijl je dat juist in die hoek niet zou verwachten. In de raad klinkt dat LPF geluid vaak heel anders. De keuze van wethouders in een debat waar het gaat over hoe het na de verkiezingen moet en hoe het eigen partijprogramma oplossingen aanreikt, is niet gelukkig. Wethouders verkopen hun succesverhaal van de afgelopen periode en... zij hebben altijd een informatievoorsprong. Niet doen dus, laat het debat niet over aan zittende bestuurders.

Problemen werden niet opgelost deze avond, maar wel werd duidelijk dat de nieuwe raad en het gemeentebestuur veel actiever moeten gaan zoeken naar oplossingen en deze moeten afdwingen. Niet alles overlaten aan de projectontwikkelaars en de markt, want die hebben geen belang bij deze doelgroep.
Een cijfer voor de bijdrage in het debat: D66 een 5; PW een 7; CDA een 6; Westland Verstandig een 7; GBW een 6; Christenunie/SGP een 6.

Onze eigen Renate van Westland Verstandig (midden op de foto) trad vanavond voor het eerst op als onervaren kandidaat op de lijst en deed het tussen de ervaren rotten gewoon goed. Toch kan de kwaliteit van de antwoorden van alle politici nog wel een beetje beter. Mensen, zeg nou gewoon wat je aan een probleem gaat doen, Gooi de standpunten van je partij in de strijd en maak duidelijk waar je voor staat. Sommige patijen speelden nog te veel verstoppertje en vervielen in algemene en vage antwoorden en daar heeft de cliënt van Mee gewoon niets aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.