Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

6 feb. 2010

Promotiemateriaal is er nu ook

Nou, dat is fff wat. Er zijn altijd nog mensen die denken dat alles vanzelf gaat, nee dus. Om Westland Verstandig bekend te maken bij alle Westlanders (dat lukt natuurlijk nooit, wat je ook doet) moet je een heel register aan activiteiten uit de kast trekken. Nu mag ik dan campagneleider zijn en ook de afdeling Pr tot mijn taken rekenen, maar met een titel heb je nog steeds niets.

FFF nagaan wat er zoal in record tijd passeert: plan maken, geld zien los te peuteren (dat is er onvoldoende) dus het plan creatief invullen om toch zoveel mogelijk publiciteit te halen. Dus, eerst maar even een huisstijl ontwerpen (heeft de creatieve ontwerper Jerom van der Loos naar onze ideetjes gedaan, perfecte gozer!)
Teksten schrijven, drukwerk voorbereiden (een paar duizend flyertjes, wat posters, naamkaartjes, buttons e.d.) Dan toch maar een paar advertenties ritselen en liefst ook nog wat persberichten de lucht in sturen. En ja, de pers warm zien te krijgen voor een interview. Hier en daar nog een los artikel. Nu ja, nu zijn we dus onderweg, de raderen draaien!


Oh, ja, een weblog, deze dus, is tussendoor ook nog even gemaakt; dat was weer een leerproces, je doet die dingen toch niet dagelijks. En dan daarbovenop nog een website ontwerpen, een techneut vinden (is gelukt) en dan zelf een aantal nuttige teksten maken, het team stimuleren ook leuke teksten aan te leveren, fotootjes klaar maken enzovoort.

Gaande weg komt er een en ander klaar en begint het beeld duidelijker te worden. Bovenstaande is er nu dan allemaal. Niet in de hoeveelheden en het formaat van de rijke partijen, maar wij hebben gelukkig heel veel creativiteit in ons team en hebben natuurlijk ook nog eens het beste verkiezingsprogramma, en dat is nog waar ook!

De website groeit met de dag en wordt steeds leuker en informatiever. Ja, er komen  nog meer leuke dingen op in de komende dagen; het wordt steeds mooier in Westland...
Nu gaan we ook nog Twitteren en Hyven, maken filmpjes... Zijn we innovatief of niet? Silicon Westland ontwikkelen we gewoon zelf in het klein!

Vraagt iemand aan je, hoeveel tijd kost dat? Grapje zeker, de enige manier is er voor 1000 % tegen aan gaan, op zijn Westlands, mouwen opstropen en gaan als een banaan. Ja, de uren zijn niet te tellen, het aantal mails en telefoontjes ook niet, maar het groeit en het bloeit. Het komt allemaal goed. Je zult het zien.
Misschien schrijf ik er achteraf nog wel eens een boek over; Richt fff een politieke partij op, een makkie....
Ja, zonder humor is het leven saai  :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.