Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

31 jan. 2010

Poster soap bij Westlandse verkiezingen

Naast de soap van het gemeentehuis, waar behalve de LPF, en PW, iedereen draait en hun standpunt wijzigt richting de voorstellen die destijds door de actiegroep Westland Verstandig zijn gedaan, is er nu ook een poster soap. Maar eerst nog wat over dat gemeentehuis. Zelf heb ik meermalen ingesproken in de raad namens de actiegroep Westland Verstandig, gesteund door een paar duizend Westlanders. Ik zie nog op mijn netvlies; de furieuze reacties van politieke partijen zoals LPF, GBW en zelfs CDA… richting het actiecomitĂ©.
Termen als waren wij te vergelijken met irritante voetbalsupporters die hun zin niet kregen en te laat waren, door drammen, terwijl besluiten al waren genomen etc. In feite vond men dat wij het de politiek lastig maakten. Men wilde niet gestoord worden door burgers die van het inspreekrecht gebruik maakten om hun ding aan de kaak te stellen en de raad van goede informatie te voorzien. Elke inspraakronde reageerde de politiek en op 3 december zelfs de burgemeester, als door een horzel gestoken. Blijkbaar kon men niet omgaan met terechte kritiek en positieve bijdragen van burgers.


En nu hebben we ook een poster soap. Als campagneleider van de nieuwe politieke partij Westland Verstandig, krijg ik alle informatie en afspraken die zijn gemaakt van de gemeente. Over het plakken van posters zijn strikte afspraken gemaakt. Maximale maat A2 en netjes plakken zodat iedereen een plek kan vinden. Er mag ook niet dubbel geplakt worden. Duidelijker kan het niet zou je zeggen. Een deel van de oude politieke partijen legt, net als men dat in de raad doet richting burger, ook de afspraken met de gemeente en andere partijen naast zich neer. Dus gaan ze lekker te grote posters plakken, of 2 naast elkaar. He, hoe kan dat nou, de maximale ruimte per partij is 1xA2.

Paniek in de tent, want dat moet wel worden hersteld, afspraak is afspraak, dat geldt ook voor de oude politieke partijen. Het zegt niet veel over de posters, maar wel veel over de houding en mentaliteit van sommige oude partijen.

Hoog tijd dat de nieuwkomer Westland Verstandig door de burger met veel stemmen in de raad wordt gekozen. De bezem moet er echt een keer flink door heen, het moet weer fris en helder worden in de politiek en de burger moet weer worden gehoord, ook na de verkiezingen.
Zelfs plakken van posters lukt de oude partijen al niet meer, zijn ze zo erg in paniek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.