Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

26 dec. 2009

Selectieve democratie in Westland!

Selectieve democratie in Westland!

Minister van der Hoeven wil met de Westlandse partijen praten over de koopzondag. Je zou dan denken dat voor- en tegenstanders bij dat overleg worden betrokken. Nee dus... In Westland hebben wij sinds kort een ''selectieve democratie''. Daarbij kan een meerderheid met slechts 1 stem
verschil 49 % van de Westlanders buiten spel zetten en negeren.
Dat is democratie zou je zeggen. Als deze nieuwe tactiek er toe leidt dat voor belangrijke zaken die alle Westlanders aangaan de allerkleinste meerderheid, de allergrootste minderheid eenzijdig de wil op kan leggen, dan kan je toch moeilijk volhouden dat hier nog sprake is van democratie.

De zo geroemde Westlandse saamhorigheid blijkt dus niet meer te bestaan. Het politieke blok
van VVD, LPF en GBW geeft blijkbaar niet om alle Westlanders... De minster praat nu dus alleen met voorstanders van winkelopening op alle zondagen door het jaar. In de wereld wordt al jaar en dag strijd gevoerd tegen dictaturen en autocratische alleenheersers. Selectieve democratie is ook een
autoritaire manier om je zin door te drukken.

Het is te hopen dat mijn mede Westlanders wakker worden en zich nog herinneren wat het betekent dat wij Westlanders tolerant zijn en saamhorig en dat wij onrechtvaardigheid niet willen accepteren. Het is nu te hopen dat de Minister wel de wijsheid bezit die sommige politieke partijen in ons Westland blijkbaar uit het oog zijn verloren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.