Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

18 mei 2017

Bib Westland: Persbericht,18 mei 2017

Aad van Uffelen vertelt over het ontstaan van de Westlandse kust
De kust werd al eeuwen geleden bewoond en bewerkt. Onze voorvaderen hebben het grootste deel van het Westlandse duin afgegraven en dat heeft het landschap van Westland gemaakt tot wat het nu is. De kust is actueel nu er een Kustpact is en Westland werkt aan een kustvisie voor de toekomst van de Westlandse kust.


Hoe belangrijk is Ter Heijde in het kustverhaal? En wat speelde er tijdens WOII zoals de aanleg van de Atlantikwall. Belangrijk ook de functie van de duinen als zeewering en de verwaarlozing daarvan met een bijna doorbraak in 1953. Aad van Uffelen is op 24 mei te gast in Bibliotheek ’s-Gravenzande om een lezing te geven over de Westlandse kust.
Daarnaast zal hij het hebben over de natuurlijke kwaliteit, wat leeft er in de duinen, planten, struiken, bomen, dieren en vogels. Hoe speelt dat samen in een ecologische harmonie, of is die er niet? Kortom er ligt een paar duizend jaar geschiedenis in de Westlandse kust. Een paar leuke details daaruit worden in de lezing getoond.

De lezing gaat over het ontstaan van de kust, het duinlandschap en haar geschiedenis. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. Leden van Bibliotheek Westland kunnen deze lezing gratis bij wonen, maar moeten zich wel even aanmelden via de website. Niet-leden kopen een kaartje √° € 2,50, eveneens via www.bibliotheekwestland.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.