Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

31 mei 2016

Boomvernielers weer actief in Westland!

Vol afschuw en droefheid moet ik u melden dat de boomvernielers weer hebben toegeslagen.
Westland wordt na de bandenprikker opnieuw geteisterd en wel door de vaker opererende boomvernielers. Helaas een regelmatig terugkerend fenomeen in Westland.
Acht jonge bomen zijn deze keer gesneuveld door ze bovengronds af te breken. Moedwillige vernieling van ons gezamenlijk eigendom, de bomen in de openbare ruimte zijn van iedereen. Maar dat geeft niemand recht ze te vernielen...

Westlandse boomvernielers weer actief!
Bomen vernielen is helaas een regelmatig terugkerende bezigheid van sommige mensen. In Westland komt dat regelmatig voor. De vernielers hebben deze keer genadeloos toegeslagen aan de Leeuwenhorstlaan in Poeldijk. De schade beloopt duizenden Euro's.
Regelmatig wordt Westland geconfronteerd met malloten die het nodig vinden om bomen te vernielen. Afbreken komt het meest voor, uit de grond trekken van jonge bomen ook en soms plant men de gestolen boompjes in de eigen tuin. Vergiftigen komt ook voor.

Deze keer hebben vernielers toegeslagen in de jonge aanplant langs de van Leeuwenhorstlaan, een nieuwe weg van Poeldijk naar Monster. Vorig jaar keurig aangeplant waarbij de gemeente puik werk heeft afgeleverd en nu zijn dan afgelopen weekend acht jonge bomen moedwillig afgebroken, vooral iepen en elzen.

Zijn het dronken jongeren, stoere binken die zich moeten bewijzen voor elkaar? Of zijn het leegschedels, eencelligen die hun agressie niet kunnen beheersen en dan maar op weerloze bomen af gaan? Het zal toch niet zo zijn dat mensen met een gezond verstand zo maar gemeentelijk groen vernielen. Het moet zo zijn gegaan dat hier meerdere mensen samen deze acht bomen hebben vernield want er zitten polsdikke stammen bij en die afbreken op 170 cm hoogte betekent dat je de boom veel hoger moet vast pakken om hem te buigen en breken.

Helaas komt dit drama bijna jaarlijks voor in Westland, niet lang geleden nog in de Zwethzone waar meer dan 25 jonge bomen werden afgebroken, ook de 100.000 boom van de gemeente is vernield.
Waarom? Wat is er mis met de vernielers? Is het dronkenschap, stoerdoenerij of hebben ze een geestelijk probleem? Te hopen valt dat de omgeving van de vernielers aangifte doet en dat vernielers de kans krijgen op geestelijke hulp of bij afkikken van hun drankverslaving. En wie vernield moet ook betalen...
Een rij van 8 bomen is afgebroken.

Zinloze vernieling van bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.