Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

19 feb. 2016

Wat te doen met VenD Naaldwijk?Wat te doen met VenD Naaldwijk?

VenD is al lang geen koning meer van de detailhandel. Zelf kon ik er bijna nooit meer slagen op wat klein spul na dan. Toch is het jammer dat er nu zo een groot pand midden in Naaldwijk leeg staat. En de vraag is dan wat nu?
Vooral de kelder is een lastig vraagstuk, want naar beneden gaan is toch een hele trap af.

Ik ben benieuwd welk konijn de gemeente, de slimme projectontwikkelaar, de oude rot Aart Haan, jongeheer Petri + vrienden, uit de hoge hoed gaan toveren. We drinken in Westland veel, maar alles vol horeca stoppen is toch ook geen optie.

Verder valt te bedenken dat Naaldwijk al veel leuke winkels kwijt is geraakt en wat er voor terug kwam is vooral nog meer mode... Tja, leuk, maar je gaat toch niet elke week winkelen om weer nieuwe kleren te kopen, ik niet tenminste.

Zit ik dus zo maar wat te denken, als ik Rob Baan hoor over zijn voedselstrijd en briljante marketing. Zijn laatste essay al gelezen? Wel doen, is echt top. En wat te denken van de niet aflatende hoerastemming over onze verse groenten, bij Westland Promotion!

Al met al wordt het nog een hele uitdaging om dit enorme gat in Naaldwijk zo te vullen dat het hele centrum daar baat bij heeft. Het is een gezamenlijk belang, het centrum, de gemeente, de ondernemers en vooral ook de consumenten. Die laatste groep, meestal vergeten bij alle overleggen, is waar het om draait. Hen mee laten denken, al is het maar voor de schijn, heet tegenwoordig ''participeren''...

Dus maar eens wat out-of-the-box zitten brainen... en dan kom ik misschien wel uit op de keuze voor welzijn, gezond, bewegen en voeding. Laten we zeggen een ''Fresh Food Life Style Market'' of zo iets. Zou dat kansrijk zijn?

Greenport Westland zegt de wereld te gaan redden met haar voedsel. Nu dan, zie je het voor je... alles over Koken, Eten, Gezond, Bewegen, Bio en natuurlijk Voedsel en natuurlijk Gezond Green Port voedsel.
Hier moet toch een leuke spannende jonge formule (voor jong en oud en voor elke komaf) voor te bedenken zijn. Hoe leuk is het om in het hart van Green Port Westland in het oude V&D-pand een ontmoetingsplek voor bewoners klanten, en toeristen te maken. Een ultieme plek waar je al je zintuigen kan strelen. Beleven, tasten, proeven, ruiken en ontdekken. Ik wordt nu al blij.

En als we dat nu eens opvrolijken met dichters, singer song writers, theater, Life ambachten, leuke workshops en vooral heel veel super Green Port Food, verse groente- en fruitsappen, biofruityoghurtjes, ochtendmueslietjes, tussensnackies, een tomatentattootje en allemaal gezond en fresh. Zo Green Ports als de nete!
En La Place, los gekoppeld kan die wellicht ook blijven bestaan? Hoewel een opfrisbeurt daar ook niet verkeerd is.

Een Green Port hart dat voor ieder die hier woont, werkt of toeristiekt wordt beleefd als een ‘kernverblijfsgebied’ ... iets dat je moet hebben beleefd.

Natuurlijk moet het Wilhelminaplein en de aanpalende straten dan ook een upgrade krijgen en niet alleen maar gewone mode zijn, fietsers, invaliden, parkeren, oud en jong, ieder moet zich thuis gaan voelen in deze Westland Green Port Fresh Food Life Style hybride mix.

Kan Naaldwijk zich zo onderscheiden, is hier een verdienmodel voor te maken en is marketing sterk en slim genoeg om er een succes van te maken. In ieder geval onderscheidt Naaldwijk en Westland zich. Gezondheid is geen trend meer, maar een blijvertje en daar zijn vele formats binnen te bedenken.

Naaldwijk kan zo 24-7 open en wordt misschien wel een bruisend dorp, nou ja, het moet ook weer niet te gek worden natuurlijk. Straks 2 nieuwe vet coole gemeentehuizen en misschien een
Green Port Fresh Food Life Style Market, ik geloof dat ik toch maar niet ga verhuizen!

Auteur: Aad van Uffelen
19-01-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.