Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

12 dec. 2015

Kneuterige rotondes in Westland!

Kneuterige rotondes in Westland!
Op 9 augustus 2012 schreef ik een artikel over de rotondes in Westland.
Hieronder het bijschrift bij het persbericht. Een update is nodig want er verbeterd niets.9 augustus 2012
Mooi dat de gemeente bedrijven bereid vindt rotondes te adopteren als reclameobject, dat levert geld op! Jammer is dat veel rotondes die al zijn her ingevuld het toppunt zijn van kneuterigheid. Truttige bouwwerkjes, roestig ijzer, glimmend metaal, puin en stenen, kunstgras, tropisch
hardhout, frutterige plantjes, het is een motie van treurnis waardig.
Jammer is dat in plaats van opvallende statige groene rustpunten voorzien van bijvoorbeeld bijzondere bomen of groepen van spannende struiken e.d. het ontwerpniveau de kleuterschool soms niet ontstijgt.
Ik geloof niet dat veel nieuw ingevulde rotondes reclame zijn voor de betreffende bedrijven en zeker niet waar ik zie dat het kweekgras en ander onkruid soms overheersend zijn, integendeel.

Rotonde met bouwwerkjes.


Jammer dat de gemeente in haar voorwaarden geen kwaliteitsniveau heeft bepaald, visie ontbreekt geheel, geld is leidend! Het idee is goed, de uitvoering en regelgeving uitermate knullig. Westland wordt er niet mooier van helaas. Ik roep Westlandse hoveniers op om topkwaliteit te leveren in
het ontwerpen van groene rotondes...
Aad van Uffelen

En dan nu...in december 2015
Tja, en het wordt er alleen maar lelijker op met al die bouwwerkjes op de rotondes. Dat kan echt veel beter en de gemeente zou daar nu eens werk van moeten maken. Laat de invulling niet over aan een bedrijf, maar stel voorwaarden en maak rotondes unieke groene belevingsplekjes.

In deze weblog op 9 augustus 2012 leest u het artikel dat toen is geplaatst en het is nog steeds zoals daar gesteld, er moet echt iets veranderen, want die truttige rotondes zijn een aanfluiting voor Westland.

Rotonde Middel Broekweg, tegen de flat gelegen...
Nu lezen we in de krant dat de nieuwe rotonde aan de Middel Broekweg - Laan van de Glazen Stad, juist die pontificale oprijlaan naar een van de 2 nieuwe gemeentehuizen die Westland gaat bouwen in 2016 wordt ingevuld door een bedrijf. (AD 4 dec. 2015 Westland bijlage)

Laat dat bedrijf een of meer unieke bomen planten en geen rare bouwseltjes met reclamevoorwerpen, dat zou je als bedrijf ook niet moeten willen.
Duurzaam beplanten, dat is wat we in ons kale Westland hard nodig hebben.
Maak Westland mooi en gezond met groen.

We zullen het gaan zien en wordt het weer zo een lelijk misbaksel dan zal ik er weer aandacht aan schenken. Dus bedrijven en hoveniers, maak er iets moois van...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.