Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

28 mei 2015

VVD wil een kiesdrempel en democratie aantasten

AD 26 mei. VVD wil een kiesdrempel
De ouwe partijen in de kamer willen nieuwkomers en kleintjes liever niet. Die bedreigen hun macht en status en dat hebben ze liever niet...
VVD slaat wild om zich heen!

VVD landelijk voorzitter Keizer is samen met de onder druk staande Loek Hermans (die kampioen baantjesjager is) kortzichtig bezig om een hoge kiesdrempel te willen voor de 2e kamer.
Ze willen concurrentie van kleine en nieuwe opkomende partijen tegengaan. Ze snappen niet dat het democratie is, dat burgers zich kunnen verenigen in een partij en meepraten over besluitvorming.

De ouwe politiek verliest al jaren haar macht en invloed en daarmee ook de vette banen in het bedrijfsleven na hun politieke loopbaan en dat doet zeer.
Door het eigen falen van de klassieke ouwe partijen zoeken ze een stok zoeken om de kleintjes de kamer uit te slaan.
Wie zegt dat een nieuwe partij niet over een paar jaar een heel grote kan zijn en veel draagkracht bij burgers vinden zal?

De VVD en andere ouwe partijen falen zelf in hun programma en optreden, ze jagen burgers van zich weg en spreken niet meer aan. Ze maken ruzie, rommelen allerlei halfbakken besluiten er door, verspillen veel geld, maken een zooi van de economie, de zorg, de veiligheid, het integratiebeleid, de open grenzen, de hogesnelheidslijn, de duurzame ontwikkeling en noem maar op.
Sommigen van hen maken nogal eens misbruik van regelingen, noem het eigenbelang dat steeds voor gaat. Ze zitten vast in het web van de lobbyisten en laten hun oren daar naar hangen, neem de windmolenlobby als voorbeeld, wat de burger zinloze miljarden kost. En ook nu TTIP het komende handelsverdrag met de EU en de VS er aan komt zitten ze vast in het web van de machtige grootbedrijven.
Door hun eigen angst willen ze nu de democratie de nek draaien. Hoe dom zijn deze heren!
Democratie is niet volmaakt, maar het zo de nek willen draaien als de VVD en enkele andere grote partijen nu willen is schandelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.