Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland. Een opinie, een essay, een verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, bomen, de tuin e.d. Keuzes maken, stelling nemen, bewustwording en verantwoording. Satire en/of humor kan een rol spelen.

zondag, november 28, 2010

Drank taboe in Gemeenteraad!

Drank taboe in Gemeenteraad!

Midden Delfland laat raadsleden voortaan hun eigen drankje betalen na afloop van raadsvergaderingen. Een ludieke bezuiniging! Ga nog een stapje verder en ban de alcohol uit de raadszaal en bij vergaderingen van commissies. Houdt het alcoholvrije drankje gratis beschikbaar.
Hiermee geeft de raad een goed voorbeeld om zonder alcohol op na afloop het verkeer in te gaan (niet een ieder doet dat overigens).

Telkenmale wordt wel ergens in Nederland een politicus of bestuurder met alcohol op achter het stuur betrapt. Los van het feit dat het niet gezond is, mag je van politici verwachten, altijd, een voorbeeldfunctie uit te dragen. Dat geldt niet alleen voor alcoholgebruik, maar ook voor gedrag en taalgebruik en milieuvriendelijk gedrag. Raadsleden en bestuurders moeten vooral inspireren en vertrouwen wekken! Of is dit te moeilijk en betuttelend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.