Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 mrt. 2010

Verkiezingsuitslag 2010

4 maart plaatste ik hier alvast een paar fotootjes. Nu is het 7 maart en na een korte time out gaan we de draad weer oppakken.
3 maart was een bijzondere dag. Hoe ervaar je als nieuweling dit hele politieke gebeuren? Daar ga ik nog een mooie tekst over schrijven, maar niet nu. Een heel mooie 4e plaats voor Westland Verstandig betekent dat ik zeg, heel erg bedankt mensen, zij die op ons hebben gestemd. En dat schept ook een verplichting natuurlijk. Wat je roept moet je waar maken en daar moet Westland Verstandig ook voor gaan.
Tijdens de aanwezigheid van een klein comite van Westland Verstandig in de Naald, waar alle partijen bijeen waren gekomen voor de uitslag (erg gezellig was het daar) gingen er steeds meer geruchten rond over 3 tot 5 zetels voor Westland Verstandig. Maar wat moet je daar mee? Pas de uitslag geeft zekerheid.
Wat mij opviel was dat op een enkeling na iedereen toch elkaar het goede toewenste, zij het dat de spanning op veler gezichten was te lezen. Het minste nog bij GBW, maar ja die hadden zo een megacampagne gevoerd, Westland kleurde de laastste dagen geel... Helaas, enkelen van een bepaalde partij waren zo egocentrisch dat men weigerde handen te schudden; laat ik de naam van die partij maar niet noemen. Hoe komt het nu dat sommigen zo vreemd doen en weinig sociaal zijn? Nou ja, er lopen veel vreemde vogels op onze aardbodem rond, ook in Westland. Maar politiek bedrijven vanuit een egocentristische arrogante houding kan niet goed zijn voor de Westlanders. Liever doe ik dat sociaal voelend, nuchter en zakelijk, dat is beter lijkt mij...
Toen de uitslag kwam, en die kwam pas heel laat, was er toch wel enige verbijstering bij de verliezende partijen te constateren en dat is begrijpelijk. Zeker de opkomst van Westland Vestandig heeft daar toe bijgedragen.


Al voor de uitslag bekend is werd Jan door Radio West ondervraagd! Ik heb Jan voordat de uitslag bekend was nog niet eerder zo in spanning gezien. Ja, je zal toch bijvoorbeeld maar 1 zeteltje krijgen... Het liep anders.Kandidaten Ilse en Renate waren al blij voordat de uitslag bekend was! Nu zijn het gewoon toch een paar geweldige meiden, altijd  lachen. Tussen hen in de WIT-kunstenaar... En kijk, wie hebben we daar op de achtergrond, onze goede GBW vriend Leo Boekestijn, altijd in voor een grap.


En Arie, een toffe gozer, is ook altijd blij! Hij hoopte echt op een zetel, maar helaas die 5e zat er net niet in. Een specialist op veiligheid is nu juist wat we zo nodig hebben in Westland.
Burgemeester van der Tak gaat de uitslag bekend maken. Hij weet al wat wij nog niet wisten...
Felicitaties van de  burgemeester voor onze Jan. en dat is toch sportief van de goede man. Hij zal Westland Verstandig nu toch echt serieus moeten gaan nemen en ik weet niet of hij daar nu zo blij mee is!
Jan weer terug bij de partij. Ja die hadden hun eigen feessie in 's-Gravenzande. Jan is apetrots dat het is gelukt.
En hij weet wat hem te wachten staat.
Kijkend naar de uitslag en naar de analyse van waar partijen hun zetels weg halen, valt op dat enkele kernen behoorlijk rechts zijn. Wat zou dat betekent hebben als hier PVV als partij zou hebben meegedaan? Zou Westland dan een nog grotere ruk naar rechts hebben gemaakt? We weten het niet en dat is maar goed ook. Liever geen PVV in Westland.                                                                              


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.