Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

8 dec. 2009

De geboorte van Westland Verstandig

Westland Verstandig is sinds december 2009 de nieuwe Echte Lokale politieke partij in het Westland.
    Corrie ondertekent de papieren bij de KvK
De partij is ontstaan uit onvrede met de manier waarop in het Westland politiek wordt bedreven en de wijze waarop de gemeente wordt bestuurd. Regelmatig wordt de burger daarbij genegeerd. De communicatie vanuit de politiek en de gemeente is onvoldoende waardoor burgers zich gepasseerd voelen bij genomen besluiten. De burger heeft vrijwel geen mogelijkheid zich via referenda en het burgerinitiatief uit te spreken. 

  • De politieke partij komt voort uit de in 2009 opgerichte actiegroep Westland Verstandig, die zich verzette tegen plannen voor een veel te duur en te groot gemeentehuis en men wilde ook een betere verdeling van gelden naar de kernen toe. De actiegroep Westland Verstandig bestond uit de volgende leden: Corrie Stolk, Cees Hofstede, Anton van der Sar, Jan van Heijningen en Aad van Uffelen. Later kwam Wim van Dijk er nog bij.
  • Op 4 december 2009 is de partij ingeschreven via de notaris en de kamer van koophandel. Op 4 december is ook de inschrijving in het partijenregister gedaan. Daarmee kan Westland Verstandig aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 mee doen.  
  • De oprichters van de politieke partij Westland Verstandig zijn:
  • Jan Bogaard, Corrie Stolk, Kees Hofstede, Anton van der Sar, Jan van Heijningen, Aad van Uffelen, Wim van Dijk, Arie Bongaards en Gerrit Zavaros.
 Jan en Corrie ondertekenen formulieren bij de gemeentelijke inschrijving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.