Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

19 jul. 2009

Actiegroep Westland Verstandig persbericht 19072009

Actiegroep Westland Verstandig
ActieComité Westland-Verstandig: Kees Hofstede, Anton van der Sar, Jan van Heijningen, Corrie Stolk, Aad van Uffelen en Wim van Dijk.

Ingezonden brief naar aanleiding van de soap rond het gemeenthuis.
19 juli 2009
Fraai politiek spel gemeentehuis!
De raadsvergadering van 7 juli bracht heel wat spektakel. Ongewoon voor het Westland dat de coalitiepartijen het fundamenteel met elkaar oneens zijn.


Alleen LPF maakt het niet uit dat er een miljoenentekort is. Door het niet steunen van een motie kunnen de partijen nu met een gerust hart naar de kiezer zeggen dat het niet aan hen ligt dat er een veel te duur gemeentehuis wordt gebouwd. Alleen Progressief Westland was consistent in haar mening dat het zo niet moet. De coalitiepartijen laten de bouw gewoon doorgaan en kunnen elkaar straks de schuld geven als de kosten te hoog uitvallen. De gemeente past de plannen natuurlijk stiekem aan door het mini parkje nog kleiner te maken, een aantal extra woningen te bouwen rond het gemeentehuis, de door hen zo gewenste ruimtelijke kwaliteit op te geven en een aantal miljoenen weg te moffelen in andere begrotingen. Voila, iedereen tevreden, behalve de burger van het Westland. Die is en wordt telkenmale in het ootje genomen, door de coalitie en door de gemeente en mag het gelag betalen. Toch wel frappant dat een meerderheid van de raad de plannen wil stoppen en het dus toch doorgaat.
Wordt het geen tijd voor een nieuwe partij die echt voor de burger op komt
 Het college had een Quick scan laten doen naar andere locaties dan de Verdilaan. Natuurlijk was dat een schijnbeweging en het resultaat was dan ook dat de Verdilaan toch als beste uit de bus kwam, echter nog steeds met ca. 10 miljoen euro te kort. Een raadsmeerderheid wenste dat de plannen werden afgeblazen en er nieuw onderzoek kwam. Dat gaat niet gebeuren want de politici hebben een slim spel gespeeld. In een coalitie mag je aannemen dat men voor aanvang probeert op één lijn te komen. Maar met gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht betrek je nu je eigen stellingen. Dus de CDA motie werd verworpen, evenals die van GBW en ook die van de VVD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.