Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

16 nov. 2015

Uithuilen en opnieuw beginnen! Begrotingsdebat Westland 2016
Wat moet je e nog mee?

Na het debat, wat geen debat was, over de begroting 2016 in de Westlandse Raad  op 10 november,  even uitblazen en ergernis wegschrijven.
Het begrotingsdebat was een zinloze bijeenkomst welke bol stond van reclamespotjes van de meeste partijen. 

Reclamespotjes van de coalitie
Ook op hun sites kan je die reclamediarree lezen. Het valt op dat de coalitie en hun aanhang zich zelf geweldig vinden, volmaakt en zonder fouten. En gelukkig hebben ze een geweldige vijand die ze dan ook constant aanvallen. Toch wel fijn als je een vijandbeeld in stand kan houden, zo kan je de eigen fouten, zwaktes en misleidingen verhullen, een oeroude strategie.

De begroting vonden zij dan ook geweldig, geen kritiek en natuurlijk hadden ze allemaal wat wensen, wat al lang tussen de coulissen was besproken. Het is allemaal voor de vorm en de beeldvorming, kijk eens hoe goed wij zijn en hoe slecht zij!

Dus werd het een theater vol ergernis, een slangenkuil met aan de ene kant de burgemeester, die eigenlijk burger vader zou moeten zijn en boven alle partijen zou moeten staan, en aan de andere kant de oppositie van WV met frontman Peter Duijsens, die zich altijd zeer grondig in de materie verdiept. Maar dat kan hij beter niet doen want des te sterker komt de onkunde van de anderen boven drijven. Vandaar die aanvalslust van de coalitie.

Niet meer naar de Raadszaal

Nee, ik ga nog zelden naar het gemeentehuis om dit gedoe te volgen, de buis is een betere plek, mits de Caiway uitzend natuurlijk, er geen storingen zijn en het verstaanbaar is, want het is ook thuis geen feest naar de lange droevige raadsvergaderingen te kijken. Het is een kippenhok vol egocentrisch kakelende raadsleden een feest van redundantie.

Er blijft maar een conclusie over en dat is afhaken en lekker wat anders gaan doen.
Wat ze in de Raad doen lost toch niets op en ze zoeken het maar uit, Westland gaat er toch aan en wordt binnen 10 jaar een onderdeel van de Metropoolregio. En dan kunnen ze hier lokaal alleen nog wat ouwehoeren over een scheef liggende stoeptegel, wat de coalitie nu ook al doet want een kritische blik valt niet te ontdekken. Een deelgemeente, dat worden we.
Maar dat willen ze daar niet snappen en ook niet bij het College. Die laatste wil alleen selectief horen wat ze willen en dat is een super positief verhaal over de geweldige glastuinbouw in Westland welke de wereld gaat redden, met hen als grote leiders natuurlijk, ''oe aaa oe'' !

Westlands economie stelt weinig voor
Helemaal humor is zoveel onbenul als je weet dat de totale bijdrage aan de economie van Zuid Holland door Het Westland (Westland samen met Midden Delfland) slechts een lullige 2.5 % (ofwel ca. 3 miljard) is, maar wel op een klein oppervlak en dat is wel weer mooi.  In 2010 was de economie van Zuid Holland € 123,4 miljard.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_het_Westland)
En de totale agrarische sector van Nederland  is maar 2,2 procent van de werkzame beroepsbevolking in Nederland. 

Hoe belangrijk zijn we eigenlijk?
Wat nou belangrijk, wat nou hoogmoedige wartaal uitslaan, het volk wordt een rad voor ogen gedraaid. En die soap over de bouw van 2 gemeentehuizen is alleen om sporen na te laten, want bestuurders en sommige politici leven daar bij, dat is hun enige glans naar de toekomst (denken ze)

Helaas wordt het een spoor van vernieling waar de burger nog lang voor mag bloeden.
Joh, neem een biertje en zeik niet zo...  ze zoeken het maar uit daar op die gemeentehuizen, (nu 4 locaties en straks ook 4 of 5 locaties, niks alles onder 1 dak)

Want ook over de bouw van de 2 nieuwe gemeentehuizen wordt veel onwaarheid verteld en dat is niet gek want als je jaren lang jezelf een rad voor ogen draait dan geloof je je eigen onzin, zelfindoctrinatie zou je het kunnen noemen.
En cijfers kan je net zo manipuleren als je wilt, gooi er een zooitje PR over en verkoop je onzin als absolute waarheid en kaffer de oppositie gelijk keihard in de hoek, waar ze volgens jou thuis horen. Niks raadsleden die hun taak goed vervullen, criticasters zijn niet welkom en het volk, och dat gelooft het wel. 

Rekenkamer
Zouden Dhr. Meijer, Dhr. van der Tak en vrienden het zelf echt geloven wat ze roepen, ik geloof er geen barst van. Ik geloof eerder dat er sprake is van ziekelijke afwijkingen zoals Psychologische manipulatie en/of Narcistische persoonlijkheidsstoornissen. Maar ik zeg er bij, ik heb wel wat menskunde, psychiatrie en psychologie gestudeerd, maar dat mag geen naam hebben, dus grondig onderzoek zou op zijn plaats zijn, misschien iets voor de rekenkamer, daar vraagt de gemeente toch onderwerpen voor?

Controlerende taak

Feit is en laat dat dan in ieder geval waar zijn, dat raadsleden zijn gekozen om het college te controleren, kritisch te zijn op wat ze doen en voorstellen.
De Raad is in theorie de baas in Westland en dat zou een reden moeten zijn de taak goed te vervullen. In de praktijk is het college de baas samen met hun coalitiepartijen, welke uiteraard allemaal meegenieten van de glorie van het pluche en vermeende macht en status. Ik heb nog geen enkele kritische voor Westland positieve bijdrage gehoord van de coalitiepartijen en hun kritiekloze aanhang.

Oppositie
En ja, er zit ook nog oppositie in de Raad, LPF wil wel, maar is door een flinke aderlating bijna tandeloos en dan blijft WV over en die doen hun taak zoals de kiezer het van hen verlangt, kritisch, scherp en analytisch en soms wat doordrammerig, maar ja dat schijnt nodig te zijn.
En dat nu moet je niet doen in Westland, want omdat de anderen het niet doen, niet willen of niet kunnen wordt je als een lastige horzel gezien en moet je dus worden bestreden. Geen enkel middel is daarbij uitgesloten, als de waarheid maar niet aan het licht komt.

En laten we eerlijk zijn, al lepelt WV het hele CDA programma op (of dat van een van de andere coalitiepartijen) dan nog gaan ze tegen WV ten strijde...Het is zo jammer dat veel volksvertegenwoordigers in de Raad een loopje nemen met eerlijkheid, waarheid en betrouwbaarheid.

Conclusie
Dat brengt mij tot de conclusie: Stop met het hele zooitje, weg met het college, weg met de burgemeester en weg met de Raad. Nieuwe verkiezingen, partijlijsten waarbij leden aan strenge eisen moeten voldoen en een eed afleggen om hun werk te doen zoals het behoort, kritisch, eerlijk, oprecht en betrouwbaar zijn en dan maar weer op nieuw beginnen en hopen dat het dan beter gaat.

En aub geen 3e termijn voor de burgemeester, want de houdbaarheidsdatum is al lang voorbij. Natuurlijk is er al een raadsmeerderheid om hem wel die 3e termijn te geven want je eet uit de ruif of niet... Helaas zal dat dan voor deze burgemeester bijna zeker zijn Waterloo worden.
Het minste is een volksraadpleging of een 3e termijn wenselijk is, dan krijgt het volk wat het zelf kiest. Er zijn te veel eigenbelangen in de Raad om het aan hen over te laten.

Gaan we nog ooit ook de echte waarheid horen van het College en de coalitie, zonder gemanipuleer en gedraai? Westlanders hebben daar recht op, alleen de analytische waarheid van WV is niet genoeg, zelfs al spreken ze de waarheid. Feit is dat uiteindelijk de burgers de klos zijn van al dat politieke ongedoe en dat is het college en de coalitie aan te rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.