Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

4 mei 2015

Dat nooit meer ??? 4 mei dodenherdenkingDat nooit meer!
We gedenken vandaag op 4 mei in Nederland oorlog en wensen vrede voor altijd,

maar intussen zijn oorlogen, misdaad, onderdrukking en vernieling, opstand  en strijd
het dagelijks nieuws over landen als:
Afganistan, Congo, Gaza, Israel, Irak, Jemen, Libie, Mali, Nigerie, Oekraine, Pakistan
Palestina, Syrië, Zuid Soedan... enzovoort!


De wereld huivert van de meer dan 25 terreurgroepen, zoals Boka Haram, IS en Al Qaeda voor wie oorlogvoeren hen reden van bestaan geeft, het is te vergelijken als gevaarlijke drugs, want eenmaal in de geweldsspiraal met wapens ontleent men daar haar macht aan. Vaak onder het mom van valse religieuze inspiratie en de idiote wens anderen te onderwerpen.

En de wereld verdient aan de wapenindustrie onvoorstelbaar veel, dus is er weinig kans dat deze geweldsspiraal zal stoppen. Ook Nederland is een grote wapenleverancier, net als ze dat zijn van bestrijdingsmiddelen die slecht zijn voor natuur en milieu. Een beetje hypocriet is het dus wel.


Maar ook staatsterrorisme, autoritaire alleenheersers en dictators, onderdrukken en bestelen mensen. Of nemen foute besluiten waar mensen langdurig de kosten voor moeten dragen.
En via vage handelsakkoorden worden alleen de belangen van de grote industrieën gediend. TTIP is daar een nieuw voorbeeld van. 

Enge monsterlijk grote gevaarlijke bedrijven als Monsanto en Syngenta gaan de voedselindustrie beheersen met gentechvoedsel. Veilig voedsel, schoon drinkwater wordt minder vanzelfsprekend. De lobby van de grootbedrijven, waar onze politici straks hun gouden bergen verdienen bepaalt wat er wordt besloten. Het gaat er niet om wat goed is voor de mensen en de aarde, maar wat goed is voor hun eigen kapitaalvergroting. 
De graaicultuur is de norm geworden, zo die dat al niet was. Banken, bedrijven en politici vormen hierin een gouden driehoek van eigenbelang.


Zo zijn er nog meer dan een miljard mensen die niet eens fatsoenlijke toiletvoorzieningen hebben en moeten leven van het door de VN gestelde minimumloon van 1 doller per dag en zelfs van minder. Maar wie doet er wat aan om hen uit hun armoedig armageddon te halen? Het zijn steeds weer de megabedrijven die de winnaar zijn.


De exponentionele groei van het aantal mensen op aarde, nu al 75 miljoen per jaar, leidt er toe dat grondstoffen versneld opraken en dus de aarde steeds sneller wordt uitgeput en vernield. Ook de ongelimiteerde toename van de veestapels in de wereld zorgt ervoor dat alle inspanning om een duurzame kanteling te bereiken zinloos is. 
De meeste uitstoot van CO2 komt van de veestapels en door onze foute eetgewoonten neemt de opwarming van de aarde in versneld tempo toe. We eten te veel en verkeerd in het rijke Westen met als gevolg uitputting van de aarde, ziekten en obesitas en dus onbetaalbare ziektekosten. We zijn egocentrische vraatzuchtige dikzakken geworden!


Intussen maken politici zich hier druk om hun eigen ego en zoeken naarstig naar kansen om sporen na te laten zodat zij niet vergeten worden. Zij zadelen de bevolking van landen en gemeenten op met onoplosbare schuldenbergen. Het doet hen niets want ze gaan gewoon door met hun blindemannetje spelletjes. Hoeveel van hen zijn nog betrouwbaar, eerlijk en oprecht?
Ook van Christelijke partijen is dat de vraag!De wereld huivert van de enorme bewapening van landen en vooral van de angstaanjagende biologische en chemische wapens,
maar vooral ook van de meer dan:
23.000 kernwapens tot 3000 x sterker dan de bom op Hirosima
4400 kernwapens staan klaar op raketten voor direct gebruik.
Ik ben net nog in Nagasaki en Herosima geweest en heb daar kennis genomen van de verschrikkingen van een atoomoorlog... en dat waren nog maar kleine atoombommetjes!


Hirosima ws na de atoombom totaal verwoest.
We praten over oorlog en vrede, maar de kernwapenarsenalen kunnen de hele aarde verwoesten.
Er zijn minstens 8 landen die kernwapens hebben.
Amerika en Rusland hebben elk ruim 10.000 kernbommen.


Hirosima restant van het postkantoor waarboven de om ontplofte. Dit gebouw bleef staan omdat de kracht naar buiten liep.
Het ergste wapen dat Amerika heeft gemaakt is de plasmabom, die 100.000 keer sterker is dan de bom die Hiroshima verwoeste.
Is dit verschrikkelijke wapen ons armageddon?
Het kan in een klap het grootste deel van de wereld verwoesten en de rest in chaos achterlaten met eeuwen van nucleaire winter.


Echter, een atoomoorlog is niet eens nodig om de aarde te verwoesten, dat doen we zelf al door onze hebzuchtige overdadige leefwijze en niets ontziende vernieling van, zoals Wubbo Ockels het zei ''ruimteschip aarde'' Bossen en al het leven en biodiversiteit staan onder druk en de zee is een vuilnisbelt waarin het leven sterft.

Wanneer komt de dag dat politici eerlijk worden en de dingen gaan doen die moeten gebeuren, het pad in slaan naar echte vrede, veiligheid en toekomst voor de mensenkinderen? Zijn wij in staat ons leefpatroon aan te passen en onze voetafdruk op aarde te verkleinen zodat er toekomst ontstaat voor de generaties na ons?

Dat politici zeggen, generaties groeien op zonder oorlogsdreiging, dat is fijn, maar ook Nederland is wapenleverancier en onze militairen zijn voortdurend betrokken in oorlogen elders op aarde.

Democratie moeten we verdedigen. Onze burgemeester stelt dat oorlog steeds verder naar het verleden verdwijnt, maar de realiteit is dat er tientallen oorlogen aan de gang zijn en miljoenen hierdoor ontheemd en op de vlucht zijn of gedood. Dreiging van moslimterroristen en andere fanatici, de vloedgolf aan vluchtelingen en illegalen die vaak verdrinken of onderweg op hun vlucht omkomen. Mensen die om hun geloof de keel worden doorgesneden, het gaat maar door.

Ik zeg ook ''blijf het verhaal vertellen'' maar dat is dus niet genoeg.
We zullen er actief meer aan moeten doen en keuzes moeten maken. Anders komt er nooit vrede en veiligheid voor allen.


''Dat nooit meer''
is helaas nog altijd ijdele hoop en loos gepraat...


In Hirosima mocht ik de vredesbel luiden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.