Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

1 mrt. 2010

Laatste debat; WOS

Vanavond, 1 maart is dan het laatste politieke debat gehouden. En wel bij de WOS voor een live uitzending. In een decor opgebouwd uit een indrukwekkende collage van politieke posters vond dit plaats.
Uit de hoge hoed werden vragen getoverd en naar keuze van de presentator mocht een partij daar 2 minuten op antwoorden.

Het werd zeker een leuke uitzending, maar veel nieuws was er niet te melden. Behalve dan weer een openbaring van de LPF (bijna elk debat doen ze wel een opzienbarende bekentenis, zo ook nu weer). Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing toen John Witkamp ineens uit zijn mond liet vallen dat de LPF wel wat ziet in een openluchttheater in Westland. Maar hoe kan dat nu want cultuur vonden ze altijd maar niets. Misschien dat na het laatste persbericht van Westland Verstandig waarin wij pleiten voor het naar het Westland halen van het popmuseum, zij nu toch ook iets over cultuur moesten gaan zeggen. We zullen het nooit weten!

Ik heb tijdens alle debatten sommige partijen al de vreemdste capriolen zien uithalen om kiezers te winnen. Het lijkt wel een dans om het gouden ei! Het is echt te hopen dat kiezers niet alleen op kreten afgaan, maar ook de programma's van de partijen doorlezen en een bewuste keuze maken.
Aan het debat deden alleen lijsttrekkers mee, voor Westland Verstandig was dat dus Jan Bogaard.

Dit waren de vragen:
 1. Gelijkwaardigheid van de kernen is onmogelijk!
 2. Wij gaan zorgen voor minder regels en daar kan je ons op afrekenen!
 3. Welke mogelijkheden heeft Westland naast de glastuinbouw?
 4. De Gemeente Westland wordt steeds meer een echte gemeente!
 5. Toen kwam de joker vraag met een vrije invulling?
 6. Zorg over de kwaliteit over ouderenzorg neemt toe!
 7. Een grote uitgaansgelegenheid voor jongeren is hard nodig! (Hierbij noemt de LPF ook het openlucht theater als optie.)
 8. Stadsgewest Haaglanden levert meer lasten dan lusten!
 9. Woningbouw in Westland blijft achter bij de vraag aan woningen!
 10. Westland heeft last van een onoplosbaar wegeninfarct!
 11. Een HBO-opleiding in Westland moeten we niet nastreven!
 12. Zorgen voor goede sportvoorzieningen is een kerntaak van de gemeente. 
De partijen gaven de van hen bekende antwoorden op de vragen. Opvallend is wel dat op de vraag van HBO onderwijs er door de meeste partijen voorbij wordt gegaan aan het feit dat vlakbij in Delft een prima HBO opleiding is gevestigd. D66 wil zelfs universitair onderwijs in Westland. Hoe ver ben je dan van de werkelijkheid afgdwaald. Ik zit zelf in het MBO- en vakonderwijs en kan zeggen dat het al moeilijk is om kwalitatief goed MBO onderwijs te organiseren. Laten we dat eerst maar op orde brengen. En dan is HBO onderwijs gericht op innovatieve (tuinbouw)technieken en nieuwe economische activiteiten wel een goede optie. Alleen HBO onderwijs voor tuinbouw is een utopie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.