Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

12 feb. 2010

Rel over straatnamen in Westland

Rel over straatnamen gaat dieper!

Westland heeft een rel over straatnamen. Christenunie/SGP wil geen Romeinse godennamen in Westland. GBW maakt het niet uit, anderen zwijgen. De gemeenteis al jaren bezig ons culturele erfgoed te verkwanselen. Een ieder vergeet dat als een samenleving de eigen wortels kapt, zij ook geen toekomst heeft.
Dan wordt alleen de waan van de dag belangrijk; geld...

Stelselmatig heeft de politiek toegestaan dat de gemeente ons culturele erfgoed kon afbreken om
projectontwikkelaars de ruimte te geven hun snode plannen te realiseren, meestal met afschuwelijke bouwwerken. Foute straatnamen of historische gebiedsnamen zoals Hoogeland, Galgeblok en de Hooghwerf verkwanselen interesseert weinigen. Historisch waardevolle panden slopen of culturele
straatbeelden verzieken vind in heel Westland plaats.

Maakt het mijn mede-Westlanders niets uit? Laat het dan maar door gaan. Maakt het u wel uit
kom dan in opstand tegen de verzieking van onze cultuur en de leefomgeving. Het erfgoed van uw vader wordt/is verkwanseld, doe daar wat aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.